Elazığ'da polis ve zabıta ekipleri, dilencilere yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Özellikle cami önleri ve yoğun bölgelerde dilencilik yapan kişiler tespit edilerek yakalandı. Bu çalışmalar sırasında, bir dilencinin üzerinden çıkan yüklü miktar dikkat çekti. Ekipler tarafından yapılan aramada, dilencinin üzerinden tam 10 bin 780 lira çıktı.

Dilencinin Günlük Kazancı Şaşırttı

Yakalanan dilencinin bir günde topladığı bu büyük meblağ, sosyal medyada geniş yankı buldu. Ekipler, dilencinin üzerinden çıkan parayı sayarak el koydu ve kabahatler kanununa göre işlem yaptı. Dilencinin, özellikle insanların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde kısa sürede bu kadar para toplaması şaşkınlık yarattı.

İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

"Parayı Beğenmeyerek Üstümüze Atıyordu"

Muhammet Dalgakıran isimli vatandaş, dilenciyi daha önceden de defalarca gördüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu şahıs daha önce de çalıştığım iş yerine gelmişti. Madeni para verdiğimizde, parayı beğenmeyerek üstümüze atıyordu. Sosyal medyada şahsın akli dengesinin yerinde olmadığını belirtiyorlar ama bu konuda emin değilim. Kendisini defalarca sokakta para isterken gördüm. Gönül ister ki dilenci değil de ihtiyaç sahibi olsun ama maalesef sokaklarda birçok insan var. İnsanlarımız, vicdani nedenlerle para yardımı yapıyor ama bu tür olayların yaşanmaması için bu yardımları azaltmalıyız."

"Dilencilere Para Vermeyin" Çağrısı

Dalgakıran, bu tür olayların önüne geçmek için insanların dilencilere para vermemesini önerdi. "Bu tür olaylar yaşanmamalı, dilencilere para verilmemeli. Böylece bu tür olaylar otomatik olarak azalacaktır," dedi.

Muhabir: Haber Bülteni