Öğretmenler her gün umutla atama beklerken yaklaşık 2 yıldır öğretmen ataması yapılmadı. Ancak 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolunun açıldığı ve 10 bin TL'ye kadar ek maaş ödeneceği ortaya çıktı. Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi ile birlikte öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağının geldiği belirtildi.

Motorin ve benzine zam geldi: 11 Ekim güncel akaryakıt fiyatları Motorin ve benzine zam geldi: 11 Ekim güncel akaryakıt fiyatları

10 Bin TL Ek Maaş

Öğretmenler için yeni düzenleme yapıldı. Uzman öğretmenlik için 10 yıl öğretmenlik hizmeti yapmak gerekeceği bildirildi. 10 yıl uzman öğretmen olarak görev yapanlara başöğretmen unvanı verileceği açıklandı. 20 yılı dolduran öğretmenlerin ise doğrudan başöğretmen olacakları belirtildi. Daha önce uygulamaya konulan kariyer basamakları sınavı da kaldırıldı.

Artık öğretmenlerin hizmet yılı esasına göre kariyerleri planlanacağı bildirildi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre kanunla birlikte yaklaşık 230 bin öğretmene başöğretmenlik yolu açılmış oldu. Bu öğretmenlere 10 bin TL’ye varan ek maaş ödeneceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı görevleri sebebiyle “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarının işlenmesi hâlinde cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacağı belirtildi.

Milli Eğitim Akademisi'nin kurulması ile ilgili konular da derinlik kazandı. Eğitim kurumu müdürü veya müdür yardımcısı olarak ilk defa görevlendirilecek adayların akademi tarafından düzenlenen yönetici yetiştirme programına alınacağı aktarıldı. Bu programa katılacak yönetici adayları yazılı ve/veya sözlü sınavlardan 60 ve üzerinde puan alanlar arasından puan üstünlüğüne göre belirleneceği belirtildi. Yazılı ve sözlü sınavın birlikte yapılması hâlinde başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak belirleneceği duyuruldu.

Sözleşmeli Öğretmenler Üç Yıl Süreyle Başka Bir Yere Atanamayacak

Sözleşmeli öğretmenlik yapanların can güvenliği ve sağlık mazeretleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamayacağı da duyurulurken Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde sözleşmeli olarak istihdam eden öğretmenin eşinin de bu öğretmene tabi olacağı aktarıldı.

Kaynak: Haber Merkezi