Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor! Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor!

Sosyal medya kullanıcısının yayınladığı videoda saldırılardan yıllar önce İkiz Kuleleri’nin hedef alındığı birçok görsel ve mesaj göze çarpıyor.

Video sosyal medyada büyük yankı uyandırırken birçok kullanıcı 11 Eylül saldırıların ABD derin devleti tarafından önceden planlandığını ve Irak’ı işgal etmek için koz olarak kullanıldığı yorumlarını yaptı.

SALDIRIYI KİM YAPTI?

11 Eylül 2001’de İkiz Kulelere yapılan saldırılar sonrası ABD, dünya kamuoyunu Irak işgaline ikna etmiş ve milyonlarca Müslümanı terörist ilan ederek meşru müdafaa hakkını kullandığını öne sürmüştü.

11 Eylül’ün üzerinden 23 yıl geçti ancak yapılan saldırılar ile ilgili tartışmalar hiç bitmedi. Kimi iddialara göre kuleler içeriden bombalar yerleştirilerek patlatılmış ve bunun da ABD derin devleti tarafından yapıldığı söylenmişti.

11 Eylül olayları Amerikan hükûmeti ve gizli servisleri tarafından Orta Doğu'ya ve Afganistan'a yönelik işgal faaliyetlerini meşrulaştırmak, ülke ve dünya kamuoyunun desteğini almak amacıyla düzenlenmiş bir saldırı olduğu kanaati dünyada kabul görmüş ve bu yönde bazı deliller ortaya konulmuştu.

ABD VATANDAŞLARINDAN ÇOĞU DOĞRULARIN SÖYLENMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

New York Times gazetesi tarafından yapılan bir ankete göre her dört Amerikalıdan üçü hükûmetin 11 Eylül olayları ile ilgili doğruları söylemediğinden şüphelendiğini belirtmiş.

Saldırıların sonrasından günümüze kadar olan süreçte, ABD içinden ve dışından çeşitli kişi ve gruplar tarafından, saldırıların Amerikan hükûmeti veya gizli servisleri tarafından düzenlendiğine dair çeşitli komplo teorileri ileri sürülmüştür.

Muhabir: Fatma Doğanay