Asayiş

13 ilde DEAŞ'a yönelik Gürz-1 operasyonlarında 72 şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 farklı ilde DEAŞ terör örgütüne karşı düzenlenen “Gürz-1” operasyonları sonucunda 72 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Abone Ol

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerini engellemeyi hedefliyor.

13 İlde Eş Zamanlı Operasyonlar

Ankara, Adana, Antalya, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kırıkkale, Kilis, Mersin, Şanlıurfa ve Trabzon illerinde düzenlenen operasyonlarda, çok sayıda dijital materyal ve yüksek miktarda döviz ile Türk lirası ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında, terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu düşünülen 72 şüpheli gözaltına alındı.

"Teröristlerin Hiçbirine Göz Açtırmayacağız"

Bakan Yerlikaya, terörle mücadele konusunda kararlılıklarını vurgularken, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Tek bir hedefimiz var; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek” ifadelerini kullandı.