3 Temmuz 2011'de Fenerbahçe ve diğer bazı kulüplerle ilgili geniş çaplı bir şike soruşturması başlatıldı. "3 Temmuz Şike Soruşturması" olarak anılan bu olay, Türkiye'de büyük bir gündem oluşturdu. Peki, o gün neler yaşandı? Fenerbahçe şike nedeniyle ceza aldı mı? Fenerbahçe 2011'de Şampiyonlar Ligi'ne neden katılamadı?

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

3 TEMMUZ 2011'DE NELER OLDU?

3 Temmuz 2011'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) talimatıyla, Aziz Yıldırım ve birçok tanınmış ismin gözaltına alınmasıyla başlayan süreç, 12 yıl boyunca süren ve 88 sanığın yargılandığı "kumpas" davasına dönüştü.

FENERBAHÇE ŞİKEDEN CEZA ALDI MI?

2011 yılı Türk futbolu için büyük bir şike skandalıyla anılmaktadır. 2010-11 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig'de bazı maçlarda şike yapıldığı ve teşvik primi verildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. 5 Ağustos 2011'de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) şike davasıyla ilgili ilk kararını açıkladı:

"Soruşturmada gizlilik kararı olduğundan dolayı, soruşturmayı yürüten savcı TFF'ye hiçbir belge ve bilgi sunmamıştır. TFF, bu belgeler olmadan soruşturma başlatamamakta ve savunma alamamaktadır. Savunma alınmadan ceza verilemez. Bu nedenle TFF, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını bekleyecektir. Dosyadaki gizlilik kararı savcının iddianamesinin mahkemece kabulünden sonra kaldırılacağından TFF iddianamenin kabulünü bekleyecektir."

TFF, iddianame kabul edildikten sonra adı geçen kişiler ve kulüplerden savunma alınacağını ve kendi disiplin yargılamasını yapacağını kamuoyuna duyurdu. Bununla birlikte, soruşturmada adı geçen bazı kişileri Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk ettiğini de açıkladı. Galatasaray ve Trabzonspor gibi bazı kulüpler, bu kararı protesto eden açıklamalar yaptı.

Muhabir: Haber Bülteni