Gündem

9 Günlük Kurban Bayramı Tatili özel sektörü kapsıyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan Kabine toplantısı sonrası Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. Açıklama sonrası tatil planı yapan kamu ve özel sektör çalışanları 9 günlük tatil planının detaylarını merak ediyor. Peki, 9 Günlük Kurban Bayramı Tatili özel sektörü kapsıyor mu? Kimler idari izinli sayılacak? İşte, detaylar…

Abone Ol

Kurban Bayramı tatil takviminin netleşmesiyle birlikte, 9 günlük tatil süresinden kimlerin faydalanabileceği sorusu gündeme geldi. Yapılan açıklamalara göre, kamu çalışanları 15 Haziran Cumartesi ile 23 Haziran Pazar günleri arasında izinli olacak. Peki, bu uzun tatil özel sektörü kapsıyor mu? Kimler idari izin yapabilecek?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz." dedi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

Bu açıklama ile kamu çalışanlarının 15 Haziran Cumartesi ile 23 Haziran Pazar günleri arasında toplam 9 gün izinli olacağı netleşti.

İDARİ İZİN DETAYLARI

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın imzasıyla ilgili kurumlara gönderilen yazıda, "Kurban Bayramı 15 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür," ifadeleri yer aldı.

İDARİ İZİN KİMLERİ KAPSIYOR?

İdari izin, devlet memurlarını kapsamaktadır. Bunun yanı sıra devlet sanatçıları, belediye görevlileri ve devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır. Bu kapsamda olan tüm kamu çalışanları 9 günlük tatilden faydalanabilecekler.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI 9 GÜN TATİL YAPACAK MI?

Özel sektör çalışanları için ise durum farklı. Özel sektörde 9 günlük tatil, işverenin insiyatifine bağlı olarak belirleniyor. İşverenlerin kararı doğrultusunda özel sektör çalışanları da bu uzun tatilden yararlanabilir.