Türkiye ve İtalya ile hazırlık maçında karşı karşıya geliyor. Bu tarihi heyecanı kaçırmak istemeyen futbolseverler maç bilgilerini takip ediyor. Peki, İtalya- Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta hangi kanalda yayımlanacak? Merak edilen soruların yanıtları haberimizde...

İTALYA-TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Türkiye A Milli Takımı, hazırlık maçı kapsamında İtalya ile yarın (4 Haziran Salı) kozlarını paylaşacak. İtalya ile tarihindeki 16. maçına çıkacak olan A Milli Takım, bu mücadeleyi kazanarak turnuva öncesinde güçlü bir mesaj vermek istiyor. Maç, yarın saat 22.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

TARİHİ MAÇ ÖNCESİ İSTATİSTİKLER

Türkiye, İtalya ile bugüne kadar 15 kez karşılaştı. Bu maçlarda milliler, 4 beraberlik ve 11 yenilgi aldı. Kalesinde 29 gol gören ay-yıldızlı ekip, rakip fileleri ise 10 kez havalandırdı. Türkiye, 3'ü B milli takım olmak üzere, İtalya'ya karşı mücadele ettiği bu maçlarda henüz galibiyet sevinci yaşamadı.

SON KARŞILAŞMA KONYA'DA

İki ülke A milli futbol takımları en son iki yıl önce Konya'da karşı karşıya geldi. O mücadelede İtalya, ilk yarısını 2-1 önde kapattığı maçı 3-2 kazanmıştı. Türkiye'nin gollerini Cengiz Ünder ve Serdar Dursun atmıştı. Bu maçta, Türkiye güçlü rakibine karşı etkili bir performans sergilemiş ancak galibiyeti elde edememişti.

Mamak Belediye Başkanından milli boksöre destek Mamak Belediye Başkanından milli boksöre destek

TARİHTEKİ EN AĞIR YENİLGİ: 1964'TE BOLOGNA'DA

Türkiye, İtalya karşısında tarihindeki en ağır yenilgisini 1964 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu karşılaşmasında almıştı. Bologna'da oynanan maçta İtalya, Türkiye'yi 6-0 mağlup etmişti. Ev sahibi takımın golleri Orlando ve Riviera'dan gelmişti.

Muhabir: Haber Bülteni