A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında yarın İzlanda ile İzmir’de karşılaşacak. Gürsel Aksel Stadyumu’nda saat 21.45’te başlayacak mücadelede milliler, Galler ile golsüz berabere kaldığı ilk maçın ardından galibiyet arayacak. İzlanda ise grubun ilk maçında Karadağ’ı 2-0 mağlup etmişti.

Türkiye ve İzlanda bugüne kadar 13 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 2’sini milliler kazanırken, 8 mücadele İzlanda’nın üstünlüğüyle sonuçlandı. 3 maç ise berabere tamamlandı. Son olarak iki takım 2019 yılında Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İstanbul’da karşılaşmış ve maç 0-0 sona ermişti.

15 Doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, belgelerini yırttı 15 Doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, belgelerini yırttı

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İzlanda karşılaşması ile birlikte 15. maçına çıkacak. Montella yönetiminde Türkiye, şimdiye kadar 6 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti.

Kadro Durumu:

Galler maçında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, İzlanda karşısında forma giyemeyecek. Merih Demiral’ın ise cezası sona erdi ve teknik direktör Montella’nın şans vermesi halinde sahada yer alabilecek.

Hakemler:

Karşılaşmayı Arnavut hakem Enea Jorgji yönetecek. Yardımcılıklarını Denis Rexha ve Ridiger Çokaj üstlenecek. 4. hakem ise Eldorjan Hamiti olacak.

A Milli Takım Aday Kadrosu:

Kaleci: Altay Bayındır, Mert Günok, Muhammed Şengezer, Uğurcan Çakır
Defans: Abdülkerim Bardakcı, Çağlar Söyüncü, Emirhan Topçu, Eren Elmalı, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Mert Müldür, Samet Akaydin, Yusuf Özdemir, Zeki Çelik
Orta saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Salih Özcan
Forvet: Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Can Uzun, Eren Dinkci, İrfan Can Kahveci, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Umut Nayir

Kaynak: İHA