Gündem

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu vergi kaçakçılığı yaptığını kabul etti

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, 1.4 milyon dolar vergi kaçırdığı iddiasıyla açılan davada yöneltilen 9 suçlamanın tamamını kabul etti. Biden’ın 17 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Abone Ol

ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden, federal vergi davasında kendisine yöneltilen suçlamaları kabul ederek dikkatleri üzerine çekti. 1.4 milyon dolar tutarında vergi kaçırmakla suçlanan Hunter Biden, Los Angeles Federal Mahkemesi'nde yapılan duruşmada 9 suçlamanın hepsini kabul etti.

Mahkeme Yargıcı Mark Scarsi, Biden’ın 17 yıla kadar hapis cezası ve 450 bin dolara kadar para cezası alabileceğini ifade etti. Nihai kararın ise 16 Aralık’ta verileceği bildirildi. ABD'de ceza davalarında suçunu kabul eden sanıkların genellikle savcılarla anlaşma yaparak daha düşük cezalar almayı hedeflediği biliniyor. Bu yöntemin, Hunter Biden’ın, 5 Kasım’daki başkanlık seçimleri öncesinde duruşmaların babası Joe Biden’a karşı bir siyasi koz olarak kullanılmasını engellemek amacıyla tercih edildiği belirtiliyor.

Vergi Kaçakçılığı ve Diğer Suçlamalar Hakkında

Hunter Biden, 2016-2019 yılları arasında uyuşturucu, hayat kadınları, lüks oteller ve kişisel harcamalar için büyük miktarda para harcarken 1.4 milyon dolar vergi kaçırmakla suçlanıyor. Ayrıca Biden'ın ticari ilişkilerinin, babasının başkan yardımcılığı döneminde Ukraynalı doğalgaz şirketi Burisma ile yaptığı işler dâhil olmak üzere kapsamlı bir şekilde incelendiği biliniyor.