Gündem

ABD Kongresi'ne flaş Netanyahu çağrısı! “Temsilciler Meclisi'nde yapacağı konuşmayı iptal edin”

The New York Times gazetesinde yer alan bir makalede, aralarında eski Mossad başkanının da bulunduğu bir grup önde gelen İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Temsilciler Meclisi'nde yapacağı konuşmanın iptal edilmesi için çağrısıda bulundu. Makalede ayrıca Netanyahu'nun Gazze'deki savaşı sonlandıracak bir plan sunamaması ve rehinelerin geri getirilmesi konusunda başarısız olması eleştirildi.

Abone Ol

ABD'nin saygın gazetelerinden The New York Times'da yayınlanan bir görüş yazısında, İsrailli önde gelen isimler ABD Kongresi'ne çağrıda bulundu. Bu çağrıda, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Temmuz ayında Temsilciler Meclisi'nde yapacağı konuşma davetinin geri çekilmesi talep edildi.

"KONGRE KORKUNÇ BİR HATA YAPTI"

Yazıda imzası bulunan isimler arasında İsrail Bilimler ve Beşeri Bilimler Akademisi Başkanı David Harel, eski Mossad şefi Tamir Pardo, eski İsrail devlet savcısı Talia Sasson, eski başbakan Ehud Barak, Nobel Ödülü sahibi Aaron Ciechanover ve yazar David Grossman yer aldı.

"Kongre korkunç bir hata yaptı" ifadesinin yer aldığı yazıda,

"Sayın Netanyahu'nun Washington'a gelmesi, İsrail devletini ve vatandaşlarını temsil etmeyecek ve ülkemize yönelik skandal ve yıkıcı davranışlarını ödüllendirecektir"

denildi.

" GAZZE'DEKİ SAVAŞI SONLANDIRACAK BİR PLAN YAPAMADI"

Yazının devamında, Netanyahu'nun Gazze'deki savaşı sona erdirecek bir plan sunamaması ve çok sayıda rehinenin serbest bırakılmasını sağlayamaması eleştirildi.

"Kongre'ye hitap etmek üzere davet edilmesi, en azından bu iki meselenin çözüme kavuşturulması ve buna ek olarak İsrail'de yeni seçimlerin yapılması şartına bağlı olmalıydı. Sayın Netanyahu'yu davet etmek, ABD'nin bir barış planı oluşturma çabalarını küçümsemeyi ödüllendirecektir"

denildi.

"HER İKİ SİYASİ PARTİNİN DE ÇIKARINA OLACAKTIR"

Ayrıca, Netanyahu'nun ABD Başkanı Joe Biden'ın "bir barış gücü kurulması yoluyla Hamas'ı Gazze'de iktidardan uzaklaştırma planını" defalarca reddettiği belirtilerek,

"Böyle bir hamle, büyük olasılıkla İsrail- Filistin çatışmasını çözme vizyonu da dahil olmak üzere çok daha geniş bir bölgesel ittifakı beraberinde getirecektir ki bu sadece İsrail'in değil, ABD'deki her iki siyasi partinin de çıkarına olacaktır"

ifadeleri kullanıldı.