Gündem

ABD Savunma Bakanı Austin'den çarpıcı açıklama! "İsrail-Hizbullah savaşı..."

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Pentagon'da gerçekleştirdiği toplantıda, İsrail ve Hizbullah arasında çıkabilecek bir savaşın "Lübnan için büyük bir felakete yol açacağını" belirtti. Austin, bu tür bir çatışmanın önlenmesi için "ilkeli diplomasi"nin tek yol olduğunu vurguladı.

Abone Ol

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile dün Pentagon'da buluştu. Pentagon'dan yapılan açıklamada, iki bakanın " İsrail- Lübnan sınırındaki gerilimi azaltma, Gazze'ye insani yardımın artırılması ve Ortadoğu genelindeki istikrarı bozucu İran destekli saldırılara karşı ortak çabalar" konularını ele aldığı ifade edildi.

Bölgesel Gerilimler 

Austin, Gallant'a yaptığı açıklamada, İsrail ve Hizbullah arasındaki savaşın "Lübnan için felaket olacağını ve masum İsrailli ile Lübnanlı siviller için yıkıcı sonuçlar doğuracağını" söyledi. Ayrıca, Hizbullah'ın provokasyonlarının İsrail ve Lübnan halklarını istemedikleri bir savaşa sürükleyebileceği uyarısında bulundu.

Çatışmalar Arttı

7 Ekim'den sonra İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasında başlayan çatışmalar son dönemde şiddetlendi. Karşılıklı saldırılar, bölgede geniş çaplı bir savaşın çıkabileceği endişesini artırdı. Austin, bu gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için ilkeli diplomasinin önemine dikkat çekti.

Ortak Çabalar ve İnsani Yardım

Pentagon'daki görüşmede, İsrail-Lübnan sınırındaki gerilimin azaltılması ve Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılması konuları da masaya yatırıldı. Austin ve Gallant, Ortadoğu'da istikrarı bozucu faaliyetlere karşı birlikte durma çabalarını ele aldı. İki bakan, bölgedeki İran destekli saldırılara karşı ortak hareket etme konusunda mutabık kaldı.