Gündem

ABD ve Rusya savunma bakanları telefon görüşmesi yaptı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Rus mevkidaşı Andrey Belousov arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Rusya Savunma Bakanlığı, Belousov'un bu görüşmede, ABD'nin Ukrayna'ya silah göndermeye devam etmesinin tehlikeleri hakkında Austin'i uyardığını açıkladı.

Abone Ol

Yapılan telefon görüşmesi, ABD ve Rusya savunma bakanlarının bir yıldan uzun bir süre sonra ilk defa bir araya gelmeleri açısından önem taşıyor. Görüşme, Rusya'nın Kırım'da hafta sonu gerçekleşen ölümcül Ukrayna saldırısından Washington'u sorumlu tutmasının ardından, artan gerilimlerin gölgesinde yapıldı.

İLK RESMİ GÖRÜŞME

Rusya'nın yeni Savunma Bakanı Andrey Belousov, Mayıs ayında Sergey Şoygu'nun yerine atanmıştı ve bu, Austin ile Belousov arasındaki ilk resmi görüşme oldu. İki taraf da görüşmeyle ilgili farklı açıklamalarda bulundu.

AÇIK İLETİŞİM HATLARININ ÖNEMİ TARTIŞILDI

Pentagon, görüşmede Austin ve Belousov'un açık iletişim hatlarının önemini tartıştıklarını belirtti. Pentagon sözcüsü Hava Kuvvetleri Tümgeneral Patrick Ryder, görüşmenin Austin tarafından başlatıldığını ve Mart 2023'ten bu yana gerçekleştirilen ilk görüşme olduğunu söyledi.

BELOUSOV AUSTİN'İ UYARDI

Rusya Savunma Bakanlığı ise Belousov'un, 28 aydır devam eden savaşta ABD'nin Ukrayna'ya silah sağlamasının tehlikeleri konusunda Austin'i uyardığını ifade etti.