İsrail tarafından Hamas Lideri İsmail Haniye’ye düzenlenen suikast sonrasında bölgedeki gerilim daha da artarken, İran'ın İsrail’e karşı yapacağı misilleme saldırısına yönelik beklentiler yükselmiş durumda. Bu kritik süreçte, ABD'li analist McGregor, bölgedeki son gelişmeler üzerine önemli analizlerde bulundu.

"Erdoğan Türkiye'yi Savaştan Uzak Tutma Çabasında"

McGregor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e karşı sert bir duruş sergilediğini, ancak Türkiye'yi olası bir savaştan uzak tutmaya çalıştığını vurguladı. Erdoğan'ın, İsrail'in Lübnan'a yönelik olası bir müdahalesinin bölgedeki istikrarı bozacağını iyi bildiğini ifade eden McGregor, Türkiye'ye yönelik kritik açıklamalarda bulundu.

PKK'ya Destek İtirafı

ABD'nin, Suriye’de PKK/YPG terör örgütünü Türkiye'ye yönelik saldırılar için desteklediğini açıkça ifade eden McGregor, ABD’nin bu örgütleri eğitip silahlandırdığını belirtti. Ayrıca, ABD’nin bu tür operasyonlarda geçmişte de yer aldığını kabul eden McGregor, bu sefer durumun daha ciddi olduğunu söyledi.

"İsrail de Bu Kirli Planın Bir Parçası"

McGregor, ABD’nin PKK’yı Türkiye’ye yönelik yeni saldırılar için hazırladığını belirtirken, bu kez İsrail'in de bu planın bir parçası olduğunu iddia etti. McGregor, ABD ve İsrail'in, Suriye üzerinden PKK'yı kullanarak Türkiye'ye saldırı planı yaptığını öne sürdü.

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

McGregor, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye'ye saldırmaları için Suriye'de güçlerimizi hazırlıyoruz şu anda. Kimleri mi kastediyorum? PKK, YPG ve onlarla birlikte hareket eden diğer bazı örgütleri Türkiye'ye saldırmaları için teşvik ediyor ve silahlandırıyoruz. Türkler de bunun farkındalar ve bundan çok rahatsızlar. Bunu geçmişte de düzenli bir şekilde yaptık. Ama bu sefer iş çok ciddi. Ruslar da kuzey Suriye'de yeni bir üs kurdular. Onlara karşı doğrudan eylemde bulunacağımız bir pozisyonda olmamızı istemiyorlar. Yani İsrail'in de parçası olduğu büyük bir savaşa doğru gidiyoruz. Biz ABD olarak zaten bunun bir parçasıyız."
Muhabir: Haber Bülteni