Transfer döneminin genel değerlendirmesini yapan Acun Ilıcalı, sürecin Fenerbahçe açısından oldukça başarılı geçtiğini ifade etti. Ilıcalı, şöyle konuştu:

"Bizim açımızdan harika bir transfer dönemi geçirdik. Teknik direktörümüz Jose Mourinho'nun isteklerini yerine getirerek gerekli oyuncuları kadromuza kattık. Geçmişte Alex ve Van Hooijdonk gibi yıldızlardan bahsederken, şimdi Ferdi'den söz ediyoruz. Ancak genç oyuncu Oğuz Aydın'ın da Ferdi'nin gençliğini hatırlatacağını söyleyebilirim. Gelecekte Alex ve Van Hooijdonk gibi oyuncuları kadromuza katmayı hedefliyoruz. Fenerbahçe için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Fenerbahçe tarihinde aynı anda bu kadar güçlü üç 9 numara oyuncunun olduğunu hatırlamıyorum. Böyle bir dönemi hatırlayan varsa lütfen söylesin. Eğer oyuncu satışı yaparsak, yerlerine daha iyi futbolcular alacağız," 

"BAZEN BİZİM DE TAVİZ VERMEMİZ GEREKİYOR"

Ilıcalı, Türk futbol tarihinin en yüksek bütçeli kadrosunu Fenerbahçe'nin oluşturduğunu belirtti. "Kadro değerimiz 250 milyon Euro'ya ulaştı ve bu durum bizi çok mutlu ediyor. Umuyorum ki bu sezon özlenen şampiyonluk bizimle olacak," diyerek sözlerine devam eden Ilıcalı, şöyle dedi:

"Taksitli transfer anlaşmaları bizi de şaşırtıyor. Başkanımız bu süreçlerde oldukça kararlı ve net bir duruş sergiliyor. Karşı tarafı ikna etme görevi ise bana ve Mario'ya düşüyor. Ancak başkanımız bir kez 'Bu şekilde olacak' dedikten sonra görüşmeler o doğrultuda ilerliyor. Ben de bu süreçleri yakından takip ediyorum. Karşı tarafa enerjimizi aktararak işleri yoluna koymaya çalışıyoruz. Bazen bizim de taviz vermemiz gerekiyor. Tabiri caizse, ölüme razı edip sıtmaya razı ediyoruz. İlk etapta karşı tarafa negatif bir tavır sergileyerek ikna sürecinde avantaj sağlıyoruz. Hull City, benim kulübüm olduğu için, bu konularda benzer bir strateji izlemiyorum fakat başkanımızın bu tutumunu takdir ediyorum. Kendi kulübüm için de bu tür stratejilerden öğrenmem gereken şeyler var," 

"FENERBAHÇE OYUNCULARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR"

Acun Ilıcalı, sarı-lacivertli futbolculara gelen tekliflere de değinerek, "Fenerbahçe oyuncuları transfer pazarında büyük ilgi görüyor. O kadar çok transfer teklifi alıyoruz ki, istersek tüm takımı satabiliriz. Ancak, farklı etkenlerin şampiyonluk hedefimizi etkilediği bir sezonda bu oyuncuları elden çıkarmalı mıyız, bunu değerlendirmemiz gerekiyor," dedi.

"BU RAKAMLAR BİZİ HEYECANLANDIRMIYOR"

Ferdi Kadıoğlu'na gelen transfer tekliflerini de değerlendiren Ilıcalı, şu ifadeleri aktardı:

Trendyol Süper Lig'de 8. hafta yarın başlıyor! Trendyol Süper Lig'de 8. hafta yarın başlıyor!

"Ferdi'nin piyasa değeri 30 milyon Euro'nun üzerinde ve kendisi için ciddi teklifler alıyoruz. Ancak, bu teklifler şu an için bizi heyecanlandırmıyor. Aklımızın almayacağı bir teklif gelmediği sürece Ferdi'yi satmayı düşünmüyoruz. Ferdi için gelen 30 milyon Euro'luk teklifler bizim için sıradan bir hale geldi ve bu rakamlar bizi heyecanlandırmıyor," 
Muhabir: Haber Bülteni