İdare Memuru Öğrencisi Eğitim Süreci ve Görev Tanımı

İdare memuru öğrencileri, ceza infaz kurumlarında beş aylık bir eğitim programına tabi tutulurlar. Bu eğitimin ardından adaylar, üç yıl boyunca kurumlarda görev yaparlar. Bu süreçte kariyer ve liyakat ilkelerine göre değerlendirilirler ve başarılı olanlar kurumun ikinci müdürü pozisyonuna yükselebilirler. Daha sonra, performans ve yetenekleri doğrultusunda kurum müdürü pozisyonuna kadar yükselebilirler.

Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu

2024 Yılı İdare Memuru Öğrencisi Alımı

Adalet Bakanlığı 2024 yılında 50 yeni idare memuru öğrencisi alacak. Bu alımlar, sözlü ve mülakat aşamaları ile gerçekleştirilecektir. 7-9'uncu dereceli kadrolar için planlanmış olan bu alım süreci, 7 Haziran 2024 tarihinde başlayacaktır.

Başvuru Süreci ve Tarihler

Başvuru süreci, 24 Haziran 2024 tarihinde başlayacak ve 28 Haziran 2024 saat 17:30'a kadar devam edecektir. Adaylar, başvurularını Adalet Bakanlığı'nın e-Devlet üzerinden erişilebilen Kariyer Kapısı üzerinden yapabileceklerdir.

Başvuru Şartları Neler?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğüne sahip olmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak,
  • Sağlık durumunun görev yapmaya uygun olması,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.

Eğitim ve Yaş Şartları Neler?

Adayların en az dört yıllık lisans mezunu olmaları şartı aranmaktadır. Yaş sınırına bakıldığında se başvuru tarihinden itibaren 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşını geçmemiş olunması gerekiyor.

KPSS Puan Şartı ve Sınav Süreci Nasıl?

İdare memuru öğrencisi adaylarından 2022 yılında yapılan KPSS'den lisans düzeyinde en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Sözlü sınav ile mülakat sürecine, bu puanı almış ve en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen kadro sayısının beş katı kadar aday çağırılacaktır.

Muhabir: Haber Bülteni