Adana’nın Çukurova ilçesinde oto tamircisi M.M. (62), kiracısının 8 yaşındaki torunu E.B.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla mahalle sakinleri tarafından linç edilmek istendi. Olay, 1 Eylül’de Mahfesığmaz Mahallesi’nde bulunan iki katlı bir müstakil evde meydana geldi.

E.B., sokakta oynadığı sırada topu, üst kattaki ev sahibi M.M.’nin balkonuna düştü. Balkona çıkan M.M., “Gel, topunu vereyim” diyerek çocuğu yanına çağırdı. İddiaya göre, M.M., E.B.’ye cinsel istismarda bulundu ve kimseye söylememesi için tehdit etti. Durumu 8 Eylül’de anneannesi F.C. ve babası O.B.’ye anlatan E.B., olayın açığa çıkmasına neden oldu.

MAHALLELİ EVİ BASTI

Olayı öğrenen mahalleli, oto tamircisi olan M.M.’nin evini bastı. Kalabalık grup, sokağa çıkan M.M.’ye linç girişiminde bulundu. Polisin müdahalesiyle linç edilmekten zor kurtulan M.M. hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından E.B.’nin ailesinin şikayeti üzerine, gözaltına alındı.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.M., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 

ÇOCUK TACİZCİSİ YAZDILAR

Kimliği bilinmeyen kalabalık grup, evin camlarını taşlayıp, duvarlarına sprey boyayla "Çocuk tacizcisi" ve "Adalet sağlanacak" gibi yazılar yazdı. Polisin müdahalesiyle linçten zor kurtarılan M.M., hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından gözaltına alındı.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

BİZİM BAŞIMIZA GELDİ

Çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu anlatan baba O.B., “Biz, olayı sonradan öğrendik. Narin ve Sıla kızımıza üzülürken, bu olay başımıza geldi. Şimdi oğlum psikolojik tedavi görüyor. Eşi, kira nedeniyle anlaşmazlık yaşadığımızı söylüyormuş komşularına. Hak ettiği cezayı almasını istiyoruz” diye konuştu

Muhabir: Haber Bülteni