İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Karakusunlar mahallesi 29353 ada 2 ve 3 parsellere ilişkin 25 Mayıs 2024 tarih ve 32556 sayılı resmi gazetede yayınlanarak ilan olunan ve Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir belediyesi tarafından askıya çıkarılan imar değişikliği kararına Çiğdem mahallesi sakinleri ve Çiğdem Eğitim Çevre ve Dayanışma Derneği tepki gösterdi.   


Mülkiyeti hazineye ait iken özelleştirme kapsamına alınan Ankara ili, Çankaya ilçesinde bulunan arazi, Cumhurbaşkanlığı kararı ile onaylanarak Resmî Gazetede yayımlanmıştı. Bu karar ile ilan olunan ve ilgili belediyelerce askıya çıkarılan değişikliklere, Çiğdem mahallesi sakinleri ve Çiğdem Eğitim Çevre ve Dayanışma Derneği itiraz etti.  


130 dönümlük, ormanlık hazine arsası için mahalle sakinleri tarafından toplanan yaklaşık 1000 imza (103 sayfa) ve chance.org platformu üzerinden toplanan 8000’in üzerindeki imza askı süresinin son günü olan 12 Temmuz 2024 Cuma günü Ankara Büyükşehir Belediyesine teslim edildi. 


İtirazda, Hazine arsasının konut ve ticari alan olarak imara açılmasında bir kamu yararı olmadığı, bölgedeki 40 yıllık ağaçların orada bir orman ve ekosistem oluşturduğu belirtilerek, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu planı geri çekmesi talep edildi. 


Süreç hakkında hy gazete muhabiri Cansel Yıldız’a bilgi veren Çiğdem Eğitim Çevre ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Fethi Aksoy, İtiraz dilekçelerimizi ve imzalarımızı ilgili kurumlara ilettik. Bir ay içerisinde cevaplanmasını bekliyoruz. Sürecin takipçisi olacağım” dedi. 

Muhabir: Cansel Yıldız