Asayiş

Ağrı Dağı'nda kayıp dağcıların cansız bedenine ulaşıldı!

Ağrı Dağı'nda zirve tırmanışını tamamlayıp dönüşe geçen iki dağcının cansız bedenine ulaşıldı. Sis ve fırtına nedeniyle zor şartlarda yapılan arama kurtarma çalışmaları sonuç verdi.

Abone Ol

Ağrı Dağı’na yaptıkları zirve tırmanışını tamamlayan bir grup dağcı, dönüş için harekete geçtikten sonra iki arkadaşlarının kaybolduğunu fark etti. 4 bin 600 metrede Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgı’nın grupta olmadığını fark eden ekip, durumu yetkililere bildirdi.

Sis ve fırtınaya rağmen yerel rehberler, UMKE ve AFAD ekipleri kaybolan dağcıları bulmak için çalışmalar başlattı. Zorlu hava koşulları nedeniyle çalışmalar zaman zaman aksasa da dün akşam saatlerinde havanın düzelmesi üzerine yerel rehber Barzani Ceylan zirveye doğru tekrar tırmanışa geçti. Ceylan, 4 bin 900 metrede iki dağcının cansız bedenine ulaştı.

Durumun AFAD ekiplerine bildirilmesinin ardından harekete geçen kurtarma ekipleri, dağcıların cansız bedenini indirmek için çalışmalara başladı. Dağcıların bulunduğu bölgedeki zorlu koşullar nedeniyle kurtarma çalışmaları güçlükle devam ediyor.

Ekipler, dağcıların cenazelerini güvenli bir şekilde indirmek için seferber olurken, olayla ilgili detaylı inceleme başlatıldı.