Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, ordunun yıpratılmasına izin vermeyeceklerini ve mezuniyet töreninde kılıç kaldıran teğmenlerle ilgili gerekli araştırmaların yapılacağını duyurdu. Erdoğan, teğmenlerin kılıç kaldırdığı görüntülerle ilgili olarak “Bu kılıçları kime çekiyorsunuz?” ifadesini kullanarak, konuyla ilgili incelemelerin sürdüğünü ve “bunların temizleneceğini” belirtti.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Erdoğan’ın teğmenlere yönelik sözlerini değerlendirdi. Hakan, Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında hem sert cümleler hem de şefkatli tınılar taşıyan ifadeler olduğunu vurguladı. Erdoğan’ın, “Birinci olan üç kızımız var. Birinin ismi İkra, Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi de birer Anadolu yavrusu. Bu oyuna nasıl geldiler?” şeklindeki cümlelerinde şefkat tınısı olduğunu belirtti. Ahmet Hakan, Erdoğan’ın konuşmasında hem sert hem de şefkatli bir üslubun harmanlandığını ifade etti.Ahmet Hakan  sebepleri ile birlikte olayı şöyle açıkladı:

"Şu cümleler, kararlı bir ödünsüzlük içeriyor: “Bakılacak, araştırılacak. Birkaç kendini bilmez temizlenecek. Demokratik denetim mekanizmaları çerçevesinde gerekli adımları atacağız.” Şu cümlelerde ise şefkat tınısı var: “Birinci olan üç kızımız var. Birinin ismi İkra, Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi de birer Anadolu yavrusu. Bu oyuna nasıl geldiler?” Buradan öyle çok anlamlı, çok kuvvetli, çok farklı bir sonuç çıkarmıyorum. Amacım sadece bu detayı kayda geçirmek."

Muhabir: Haber Bülteni