MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan’a Ziyaretler Devam Ediyor

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde 22 yıl sonra ikinci sıraya düşüş nedenlerini araştırmaya devam ediyor. Bu süreçte, parti kurmayları milletvekillerinin TBMM performansını değerlendirdi. Rapora göre, yaklaşık 100 yeni milletvekili düşük performans sergiledi. Bu milletvekillerinin sürekli devamsızlık yaparak genel kurula katılmadığı belirlendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, devamsız vekilleri “Bu millet size hakkını helal etmez. Ben de etmiyorum” diyerek uyarmıştı.

YENİ MİLLETVEKİLLERİNİN DAHA AKTİF OLMASI İSTENİYOR

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan’ın haberine göre, parti yönetimi milletvekillerine bu konuda uyarılarda bulunarak yasama faaliyetlerinin önemini anlatan toplantılar düzenlemeye başladı. Performansı düşük olan milletvekillerinin neredeyse tamamının ilk kez seçilen vekiller olduğu ifade edildi. Deneyimli milletvekillerinin bu durumdan rahatsızlık duyduğu, parti yönetimine sık sık şikayetlerde bulunduğu ve yeni milletvekillerinin daha aktif olmalarını talep ettikleri belirtildi.

Öte yandan, son zamla birlikte milletvekili maaşları yüzde 19,31 artışla 170 bin liraya yükseldi.

Muhabir: Haber Bülteni