Hüda Par Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları sırasında Hizbullah'a destek veren bir paylaşım yaptı. Taşan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Lübnan ve Hizbullah, ümmetin şerefini kurtarmak için mücadele eden kardeşlerimiz, bu savaşta tüm dua ve desteklerimiz sizinle" 

Bu açıklama, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen gazeteciler arasında büyük tepkiye neden oldu.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

"Suriye’de Öldürülen Yüz Binlerce Kişi Ümmetten Değil Miydi?"

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Tasan'ın Hizbullah'ı savunan paylaşımına oldukça sert bir yanıt verdi. Kılıçarslan, Hizbullah’ın Suriye'deki iç savaşta işlediği suçlara dikkat çekti. Kılıçarslan'ın paylaşımı şöyle:

"Ümmetin şerefi' diyor yahu. Bu Hizbullah isimli katiller topluluğunun Suriye'de katlettiği yüz binlerce insan ümmetten değil miydi lan? Bu Hizbullat isimli katil sürüsü daha iki gün önce İsrail saldırısında geberen komutanı için 'Suriye'de tekfircilerle kahramanca mücadele etti' diye taziye yayınlamadı mı? Bu katil sürüsünün 'tekfirci' dediği insanların Suriyeli kadınlar, çocuklar, gariban halk olduğunu bilmediğimizi zannediyorsunuz lan? Allah'ın laneti Rafizi sapkınların emperyalist ajandalarını savunanın üzerine olsun. Kim Amerikan, Rus, Rafizi emperyalizmin köpeğiyse, tasmasıyla yollarda sürünsün de bir yudum su vereni olmasın"

"Hizbullah, Müslümanları Katleden Bir Cehennem Köpeği"

Gazeteci Erem Şentürk de Faruk Tasan’ın Hizbullah’a yönelik desteğine karşı sert bir dille tepki gösterdi. Şentürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu cümleleri kullandı:

"Hizbullah, kafir adına Müslüman katleden bir cehennem köpeğidir. Müslüman bir ülkede bu cehennem köpeklerinin propagandasının yapılması, sıradan bir gaflet değil, bütün Müslümanların canlarının ve namuslarının tehdit edilmesi anlamına gelir"

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Gerginlik Tırmanıyor

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze’ye yönelik operasyonlarını sürdüren İsrail, Lübnan’ın güneyine ve başkent Beyrut’a hava saldırıları düzenledi. İsrail’in bu saldırılarına Hizbullah, roketlerle karşılık verdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucunda 492 kişinin hayatını kaybettiğini, 1.645 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Saldırılar, Hizbullah ile AK Parti’ye yakın bazı çevreler arasında tartışmaları da beraberinde getirdi.

Muhabir: Haber Bülteni