Ankarada toplu ulaşımda daha önce ücretsiz olan online karta para yükleme işlemi ücretli oldu. Alınan kararla birlikte EGO Cep’te uygulaması aracılığı ile yapılan online yüklemelerden komisyon ücreti alınmaya başladı. Ankaralılar yapılan düzenlemeye isyan ederek iptal edilmesi çağrısı yaparken AK Parti Keçiören ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Ünal da Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sosyal belediyecilik mesajı vererek uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini belirrtti.

Fatih Ünal sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne tepki göstererek, “Bu uygulama çok yanlış. Her fırsatta Sosyal Belediyecilikten dem vuran CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplu taşımayı kullanan Hemşehrilerimizden komisyon parası adı altında bir ücret kesintisi yapması kabul edilemez. Bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçilmeli .” ifadelerini kullandı.

Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü’nün “EGO Cep’te” uygulamasında karta para yükleme işleminden komisyon alınmaya başlandı. EGO Cep’te uygulamasının güncellenmesinden sonra karta para yükleme işlemi esnasında, ‘komisyon’ istendiği görüldü.

EGO CEP'TE KOMİSYON ÜCRETLERİ NE KADAR?

EGO Cep’te uygulamasıyla 10-20 lira para yüklemek isteyen Ankaralılar’dan 0,99 kuruş, 30-50 lira arası yükleme yapanlardan 1 lira 99 kuruş, 100 TL yüklemek isteyenlerden 2 lira 99 kuruş, 150 TL yükleme isteyenlerden 4 lira 99 kuruş, 200 TL’lik yükleme yapmak isteyenlerden 5 lira 99 kuruş, 500 liralık yükleme yapmak isteyenlerden ise 14 lira 99 kuruş komisyon alındığı ortaya çıktı.

Muhabir: Fatma Doğanay