AK Parti’nin eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Türkiye’nin mevcut ekonomik durumu ve emekli maaşlarındaki adaletsiz duruma isyan etti.

Sayan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, pandemi döneminde bazı Avrupa ülkelerinin yaşlıları sosyal güvenlik sistemini korumak için ölüme terk ettiğini belirterek, Türkiye’de de benzer bir anlayışın emekliler ve fakirler üzerinden yürütüldüğünü ima etti.

“ZENGİNLERLE YOLA DEVAM ETMEYİ BİR ÇÖZÜM OLARAK GÖRÜYORLAR"

Sayan, "Pandemi döneminde bazı Avrupa ülkeleri sosyal güvenlik sistemlerinin çökmemesi için yaşlıların ölüme sevk edilmesini bir kazanç olarak görüyordu. Bizim ekonomi yönetimimiz de benzer bir anlayışla, emeklileri ve fakirleri açlığa mahkûm edip kalan zenginlerle yola devam etmeyi bir çözüm olarak görüyor" ifadelerini kullandı.

“BU MODEL ÜLKEYİ UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR"

Emeklilere verilen maaşların yetersiz olduğunu vurgulayan Sayan, "Vicdanı olan herkes, emeklilere verilen parayla insanların geçinemeyeceğini ve her geçen gün fakirlerin çoğaldığını görecektir. Zenginleri daha da zengin, fakirleri daha da fakir eden bu model ülkeyi uçuruma sürüklüyor" dedi.

"ANADOLU FAKİRLİK KOKUYOR”

Ayrıca Sayan, Anadolu’nun fakirlik içinde olduğunu ve bu gerçeğin medya algılarıyla gizlenmeye çalışıldığını dile getirerek, "Anadolu fakirlik kokuyor, bunu renkli raporlar ve medya algılarıyla gizlemenin faydası olmayacak. İnsanlar isyan etmiyorsa bu, Anadolu’nun edebindendir ve Cumhurbaşkanımıza olan güvenlerindendir. Ancak bu gidişle bu güveni de tüketeceksiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi