THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

MHP'nin, 'Güçlü Türk Aile Yapısı, Sağlıklı Toplum, Lider Ülke Türkiye' temalı Aile Kurumu Çalıştayı, ATO Congresium'da başladı. İki gün sürecek ve aile kurumunu etkileyen hususların görüşüleceği çalıştayda 12 ayrı masada 142 akademisyen, bilim insanı, siyasetçi, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, aile kurumunu tehdit eden riskleri tartışacak.

BAŞAT AKTÖR AİLE KURUMU

Çalıştaya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Abdulkadir Yüksel, “Toplumsal yapıyı bir beden olarak düşündüğümüzde “aile kurumu” bu toplumsal bedenin hücresi durumundadır. Bu bakımdan sağlıklı aile kurumu, sağlıklı toplumun sağlanmasında başat aktör konumundadır. Bu bağlamda devletin ve toplumun korunmasının önceliği ailenin korunmasından geçer. Liderimiz ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli himayesinde Sayın Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Selim Yurdakul tarafından organize edilen Aile Kurumu Çalıştayı 2024 düzenlenmektedir.  Çalıştayla birlikte 21. Yüzyılda ailenin korunmasına yönelik yeni bakış açıları ve stratejileri gibi bilimsel geri plana sahip birçok öneri ortaya çıkacağını düşünmekteyim.” ifadesini kullandı.

DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK POLİTİKALAR

Yüksel, “Çalıştay kapsamında öncelikle mevcut durum analizi yapılması ve 142 bilim insanıyla 12 alt tema üzerinde çalışma yürüterek öneriler ve politik hedefler yönünde bir karar metni hazırlanmasının hedeflendiği Sayın Genel Başkan yardımcımız Ahmet Selim Yurdakul tarafından ifade edilmiştir. Ben, sosyal politika alanında çalışmalar yürüten bir akademisyenim. Akademik alanım bağlamında “Sağlık, Spor ve Aile” alt temasında dezavantajlı gruplara yönelik uygulanacak aile politikaları üzerine katkı sunmaya çalışacağım.” diye konuştu.

Muhabir: Necdet Gürsoy