Bursa’da dere içinde sır ölüm Bursa’da dere içinde sır ölüm

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5-12 Eylül tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerin sonuçlarını paylaştı. Bu kapsamda, toplam 2 milyon 667 bin 955 aracın denetlendiği ve 475 bin 427 sürücüye işlem yapıldığı bildirildi. Özellikle mevzuata aykırı şekilde ışıklı ve sesli uyarı cihazları (çakar) kullanan 265 sürücüye ceza kesildiği belirtildi.

Denetimlerde hız sınırını aşan 124 bin 336 sürücüye, periyodik muayenesi bulunmayan 27 bin 263 araca ve emniyet kemeri kullanmayan 19 bin 161 kişiye işlem yapıldı. Sürücü belgesi olmayan 16 bin 742 kişi ile zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 188 araca da cezai işlem uygulandı.

Bakan Yerlikaya, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servis araçlarına yönelik denetimlerin artırıldığını vurguladı. Yerlikaya, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenliği için okul servis araçlarına yönelik denetimler ülke genelinde yoğun bir şekilde devam ediyor. Okul servislerinde emniyet kemeri kullanımı zorunlu. Trafik kurallarına uyalım ve çocuklarımızın emniyet kemeri takmasını ihmal etmeyelim” ifadelerini kullandı.

 
 

Kaynak: İHA