Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

20. yüzyılın en parlak sanatçılarından biri olarak kabul edilen, sıradan nesneleri ve ünlüleri sanatın merkezine taşıyan Pop Art hareketinin öncüsü Andy Warhol’un “Warhol’un Dünyası–Pop Art’ın İkonu” Sergisi CSO Ada Ankara’da sanatseverlerle buluştu.

HER ŞEYİN POP - POP’UN HER ŞEY OLDUĞU ALTERNATİF BİR KÜLTÜR

Pop Art estetik, sanatsal üretim ve ikonografi hakkında yeni fikirler ortaya koyan bir devrim olarak görülüyor. Pop Art’ın doğuşu 20. Yüzyılın ortasında batıda yeni bir modern yaşam ve kültür biçiminin ortaya çıktığı bir dönemle kesişiyor. Pop sanatçılar 1960’larda toplum için tamamen yeni kavramlar olan medya, gençlik ve popüler kültürü tüketimcilik üzerine düşünen ilk sanatçılardı. Pop Art sanatçıları büyük kavramsal, teknik ve estetik yenilikler geliştirdiler. Mekanikleşen dünya ve seri üretimin bir yığın kültürüne dönüştüğü bu çağda Batı metropollerinde savaş sonrası günlük yaşamı konu alan geleneksel sanat anlayışını değiştirdiler. Bu nedenle Andy Warhol, Richard Hamilton ve Roy Lichtenstein gibi sanatçılar, her şeyin pop, popun da her şey olduğu; yeni doğan kitle medyasının görsellik ve medyaya dayandığı alternatif bir kültür oluşturdular.

Sergi 31 Aralık 2024 tarihine kadar CSO Ada Ankara Üst Fuaye’de sanatseverlerle buluşacak.   

Muhabir: Necdet Gürsoy