Avukatların yoğun ilgi gösterdiği seçimde Gökhan Ağdemir, 883 oy alarak Baro Başkanlığına seçildi.

Gokhan

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurul'da, mevcut Baro Başkanı Sabri Hafif ile başkan adayı Gökhan Ağdemir kıyasıya bir yarış içine girdi. Seçim sonuçları, Gökhan Ağdemir'in 883 oy alarak yeni başkan olmasıyla sonuçlandı. Rakibi Sabri Hafif ise 781 oyda kaldı.

GÖKHAN AĞDEMİR KİMDİR?

Gökhan Ağdemir, 2023 yılında Ankara 2 No'lu Baro Başkanlığına seçilen deneyimli bir avukattır. Eğitimine Kapadokya Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaparak devam eden Ağdemir, 2005 yılında Yakın Doğu Üniversitesi'nden lisans diploması almıştır.

Şehit eşi, Gülen'in ölümünü yaş pastayla kutladı Şehit eşi, Gülen'in ölümünü yaş pastayla kutladı

Ağdemir, hem KKTC Barosu hem de Ankara Barosu'na kayıtlı bir avukat olup, Baro Sicil No’su 23967’dir. Uzmanlık alanları arasında Ceza Hukuku, Deniz Ticaret Hukuku, İş Hukuku, İdare Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Enerji Hukuku, Sigorta Hukuku ve Vergi Hukuku bulunmaktadır. 

Ağdemir, ayrıca 2008 yılında Londra Barosu’ndan aldığı Deniz Ticaret Hukuku sertifikasıyla uluslararası düzeyde de yetkinlik kazanmıştır. İngilizce bilgisi sayesinde uluslararası hukuk alanında da etkili çalışmalar yapabilme potansiyeline sahiptir.

Avukat Gökhan Ağdemir, seçimi kazanması sonrası X hesabından duyuruda bulundu. 

Ağdemir "Bu başarıyı hep birlikte elde ettik; desteğinizle kazandık, hepimiz için kazandık. Tüm meslektaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum."paylaşımında bulundu.

Ağdemır 

Kaynak: Haber Merkezi