Ankara 2 No’lu Baro'da seçim heyecanı başlıyor. Ekim ayında yapılacak seçimlerde, hükümet tarafından çıkarılan yeni yasa ile kurulan Ankara 2 Nolu Baro’da Cumhur İttifakı ortakları karşı karşıya geliyor.

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen mevcut başkan Sabri Hafif, yeniden aday olurken, MHP tarafından desteklenen Avukat Gökhan Ağdemir de başkanlık için adaylığını koymuş durumda.

Ekim ayında yapılacak seçimlerde, Ankara 2 Nolu Baro üyeleri yeni başkanlarını belirleyecek. Cumhur İttifakı’nın iki ortağı AK Parti ve MHP’nin adayları arasında geçecek bu seçim, sadece baro üyeleri değil, aynı zamanda siyasi çevreler tarafından da dikkatle takip ediliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanlığı, seçimlerde destekleyeceği aday olarak Gökhan Ağdemir’i belirledi. MHP Ankara İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gökhan Ağdemir’in baro başkanlığına adaylığı duyurulurken, kendisine başarı dileklerinde bulunuldu.

Ayrıca, MHP’nin parti teşkilatları ile birlikte Ağdemir’i destekleyeceği de açıkça ifade edildi. Açıklamada, "Çıktığı yolda Allah yar ve yardımcısı olsun," denildi.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara 2 Nolu Baro, hükümetin çıkardığı yasal düzenleme sonrasında, 28 Kasım 2021 tarihinde kurucu genel kurulunu yaparak tüzel kişilik kazandı. Türkiye’nin en genç barolarından biri olmasına rağmen, üye sayısı itibarıyla Türkiye’nin 13. büyük barosu olarak hukuk dünyasında yerini aldı

Muhabir: Bünyamin Altıntaş