Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!

Ankara Barosu BTK’nın İnstragram erişimini engelleyen kararına karşı hareket geçti. Ankara Barosu BTK’nın İnstagram’a erişimi engelleyen kararına karşı Ankara 10. İdare Mahkemesi nezdinde yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açtı.

İletişimin toplumsal bir varlık olan insanın, güncel olarak yaşantısının vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirten Baro yetkilileri “günümüzün çok yönlü sosyal medya / iletişim platformlarından olan "Instagram"ın kapatılması, birçok açıdan insanların yararına olan birçok paylaşıma engel olacağı gibi kişilerin iletişim, haber alma ve düşüncelerini ifade etme özgürlüklerini de kısıtlayacaktır” diye konuştu.

Baro’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Erişimin engellenmesi ile ilgili düzenleme, Numerus Clausus (sınırlı sayı) ilkesi gereği, Kanun'da düzenlenen hallerden sadece belirtilen maddelerle sınırlı olarak erişimin engellenebilmesine imkan tanır. Sınırlı olarak sayılanlardan başkasına dayanarak erişim engeli kararı verilmesi kabul edilemez. Anayasaya ve hukuka açıkça aykırı olan söz konusu karara karşı Ankara Barosu olarak Ankara 10. İdare Mahkemesi nezdinde yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açmış bulunmaktayız. Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Muhabir: Bünyamin Altıntaş