Mevsim normallerinin üzerinde yağış alan Başkent Ankarada ortaya çıkan su taşkını ve sellerin önlenmesi için Büyükşehir belediyesi çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Nisan ayında Ankara’nın en önemli dere yataklarından biri olan Ankara Çayı’nda temizlik çalışmaları yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, bu kez Hatip Çayı’nda dere ıslah çalışmalarına başladı.

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Genel müdür Memduh Aslan Akçay’ın Hasanoğlan mevkiinde Hatip Çayı’nda incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada “ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, teknik ekibi ile birlikte Hasanoğlan’ı ziyaret etti.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Hatip Çayı hattındaki eski köprü ve sanat yapılarını inceleyen Akçay, çayın taştığı hatta denetim yaparak, dere ıslah çalışmaları hakkında bilgi aldı” denildi.

ASKİ ekipleri daha önce Ankara Çayını yağışların getirdiği teressübat ve bitkilerden temizlemiş, çevre kirliliğinin önlenmesi ve düzenli akışın sağlanması amacıyla 170 bin ton malzeme çıkarmıştı.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş