Altındağ Belediyesi son günlerde tarihi koruma projeleri konusunda çalışmalarına ağırlık vermeye başladı.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’ni müzeye çevirerek Ankara’ya çok önemli bir kültürel etkinlik alını kazandıran Altındağ Belediyesi şimdi de 2. Dünya Savaşı sırasında Ankara Kalesi’nin altına yapılan sığınağı müze olarak düzenlemek için harekete geçti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB ekibi ile Sığınak projesi başta olmak üzere ilçe sınırları içerisindeki tarihi koruma projeleri hakkında görüş alış verişinde bulundu.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ YAPACAK

2. Dünya Savaşı döneminde Ankara Kalesi'nin altında adeta ikinci bir şehir olarak inşa edilen Sığınak, Hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin emniyet içerisinde çalışabilmesi için yapıldı. Savaş yıllarında alınan tedbirler doğrultusunda Almanya'dan gelen destekle bin 200 metrekare alana kurulan sığınak, 3 bin 600 kişinin kısa süreli, bin 200 kişinin uzun süreli her türlü ihtiyacı karşılanmak üzere inşa edildi. Kalealtı Sığınağı, AFAD tarafından Altındağ Belediyesi'ne tahsis edildi.

Kalealtı Sığınağı'nın dünyaca ünlü bir müze olabilmesi için çalıştıklarını vurgulayan yetkililer  "Kalealtı Sığınağı Müzesi için akademisyenler, sanatçılar ve birçok farklı kesimin görüşlerini alacağız. Bu konuda katkısı olabilecek herkesin fikirlerine açığız. Dünyadaki diğer örnek projeleri de inceliyoruz. Biz bu sığınağın dünyaca ünlü bir müze olabilmesi ve Başkent turizmine yeni bir soluk getirmesi için yola koyulduk. “ dedi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş