Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

Başkanlığı Ankara'nın tanınmış gazetecilerinden Mehmet Akyol'un yaptığı Ankara Meclisi Anadolu Birliği'nin kurulları arasında yer alan bilim kurulu ilmi araştırmalar kuruldu ve proje kurullarının birleşik toplantısında Ankara için düşünülen projeler kuru üyeleri tarafından tartışıldı ve değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Meclisi Başkanı Mehmet Akyol kurumsal açıdan yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdikten sonra toplantının önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Toplantıya başta eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz olmak üzere çok sayıda Ankara'nın tanınmış ismi katılırken konuşmacılar Ankara'nın kentsel ve bölgesel gelişimi üzerine projelerin faydalı olacağı üzerine görüş birliğine bağlı görüş birliğine vardı özellikle tarım, kentsel yaşam, eğitim , sanayi alanında kalkınma gibi konuların tartışıldı toplantıda Türk Kültürünün de güçlenmesi gelişmesi ve Anadolu'nun her yerinde yaygınlaşması üzerine konuşmalar yapıldı.

Toplantının sonunda Ankara'ya ilişkin projelerin taslak haline getirilerek gerekli makamlara sunulması kararı alındı.

TARIM OLMAZSA OLMAZIMIZ

Divan Başkanı Prof. Dr. Ali Akmaz, Raportörler:

Emin Kerimoğlu  ve Mustafa Şahin olurken Basın-Yayın Kurulu Başkanı İbrahim Erdem Karabulut tüm çalışmaları kayıt altına aldı.

Gözlemci olarak Prof. Dr. Enis Öksüz katılımcılara toplantının önemini anlatan bir kısa konuşma yaptıktan sonra Planlama ve Proje kurulları yaptıkları ve yapacakları projeleri anlatırken divan başkanlığının aktarılan her projeyi dikkatlice not altına alması dikkatlerden kaçmadı.

Prof. Dr. Ali Akmaz katılımcılara çalışmaları için teşekkür ettiği bir konuşma yaparken Türkiye için olmazsa olmazımız tarım olmalıdır ifadelerini kullandı.

Kendi kendine tarımda yetmeyen bir ülkenin kalkınmasının imkansız olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Akmaz katılımcıların ülkelerini düşünen milleti için ciddi özveride bulunmalarının bu toplantının önemini daha da özel kılmasını sağlıyor ifadesini kullanarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Muhabir: Onur Dedeoğlu