Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi olarak adlandırılan düzenleme paketi 17 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, tasarruf tedbirleri paketinde kamuda personel servisi hizmeti toplu taşıma olan yerlerde kaldırılacak.  

Ankara Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk Tasarruf tedbirleri kapsamında Kamu personeli servislerinin kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Aktürk kararın, 5 bin servis aracı esnafını, Ankara halkını ve Ankara’da yaşayan memurları olumsuz etkileyeceğini vurguladı. 

Şahan Gökbakar'a İzin Almadan Yapılan İnşaat Suçlaması: 10 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor Şahan Gökbakar'a İzin Almadan Yapılan İnşaat Suçlaması: 10 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

Ankara Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, “Tasarruf paketi Resmi Gazete’de yayınlandı. Burada yer alan personel servisi hizmetinin kaldırılması kararı; Ankara'daki 7329 adet C plakanın 5 bin tanesini, Ankara halkını ve Ankara’da yaşayan memurları olumsuz etkileyecek” dedi. 

“ANKARA HALKI RESMEN ZULÜM YAŞAYACAK"

Servisi hizmetinin kaldırılmasının Ankara trafiğini de olumsuz etkileyeceğinin altını çizen İlyas Aktürk, “Ankara memur kenti olduğu için sabah 07.00 ile 09.00 saatlerinde Akşam ise 17.00 ile 19.00 saatleri arasında Ankara'da trafikte kilitlenecek. Ankara halkı resmen zulüm yaşayacak, trafikten yürünmez bir hal alacak ve kurumların önünde otopark bulunamaması da büyük bir problem olacaktır. Mevcutta tıkır tıkır işleyen bir sistemi bozmak bu kadar kolay olmamalı diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 


"TASARRUF PAKETİ TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Esnafların kamu tasarrufu kararının ardından büyük bir endişe ve korkuya düştüğüne değinen Ankara Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, “Esnaflarımız kamu tasarrufu kararının ardından büyük bir endişe ve korkuya düştü çünkü bizler yönetmeliklerin bize getirmiş olduğu zorunluluklardan dolayı sürekli araçlarını kredi ile yenileyen bir esnaf grubuyuz. Esnaflarımız kredilerini ödeyemez hale geldiği zaman batacak, işsiz kalacak, icralık olacak. Bunların hepsi başımıza gelecektir. Bunların yaşanmaması için Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek’in kamudaki tasarruf paketini tekrar gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Eğer tasarruf yapmamız gerekiyorsa kurumlardaki boş giden hatları birleştirelim. Aynı hatta bizden fazla araç gidiyorsa azaltalım. Aynı hatta giden ve personel sayısı az olan araçları birleştirelim. İhaleleri alan tur firmalarını aradan çıkartalım. Doğrudan bizimle sözleşme yapılırsa en az %30 tasarruf yapılmış olur. Personel servisi hizmetinin kaldırılması kararı tasarruf değil aksine kayıp olur. Bu şekilde bir düzenleme yaparak tasarruf etmiş oluruz diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. 

GÖZLER YENİ DÜZENLEMEDE

Taleplerin resmi kurumlara iletildiğine değinen Aktürk, “Ankara milletvekillerimizin tamamıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile Hazine ve Maliye bakan yardımcılarımızla konuyu görüştük. Kamu personeli servislerinin kaldırılmasıyla ilgili taleplerimizi Hazine ve Maliye Bakanına iletilerek üzerinde çalışma yapılacağı söylendi ama henüz bir gelişme yok. Sözleşmesi bitecek olan kurumların yazışmaları başladı bunları da büyük bir umutla takip ediyoruz. Şu ana kadar 4-5 kurumun sözleşmesi bitti ve yaklaşık 450-500 servisçi esnafı işsiz kaldı. Cumhurbaşkanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza güveniyoruz. Yılbaşı gelmeden önce bu işin düzeleceğine inanıyoruz. Toplu iş sözleşmelerinde memurun servis hakkı bulunduğu için dört memur sendikamız dava açtı. Bunlardan da bir umut bekliyoruz. Bizler de çalışmalarımızı sunduk hayırlı bir şeyler olur inşallah diyoruz” dedi.
 
 

Muhabir: Cansel Yıldız