Olay, Gölbaşı ilçesi Şafak Mahallesi 876. Sokak'ta meydana geldi. Apartmanın önünde arkadaşlarıyla oynayan Elif Yıldırım, bir grup köpeğin saldırısına uğradı. Köpeklerin saldırısını gören bir vatandaş hemen müdahale ederek küçük kızı kurtardı. Olayı balkonundan izleyen anneanne Döndü Yıldırım da hızla aşağıya inerek torununa yardım etti. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Elif, Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Küçük kızın sırtında ve karın bölgesinde ciddi ısırık izleri olduğu belirtildi ve tedavisi devam ediyor.

"Bu Köpek Sorunu Bir An Önce Çözülmeli"

Küçük kızın babası Cengiz Yıldırım, yaşanan olay karşısında büyük bir şok yaşadığını ifade etti. “İlk haberi aldığımda dünyam başıma yıkıldı,” diyen Yıldırım, kızının sağlık durumunun ciddi olduğunu ve hastanede yoğun bakımda tutulduğunu belirtti. Yıldırım, sokak köpeklerinin toplanmasını talep ederek, “Kızımın başına gelen başka bir çocuğun başına da gelebilirdi. Bu köpek sorunu bir an önce çözülmeli” dedi.

"Elif'i Köpekler Isırıyordu"

Anneanne Döndü Yıldırım, olayı balkondan izlediğini ve torununun köpekler tarafından sürüklendiğini gördüğünü belirterek, "Çocuklar oynarken altı yedi köpek saldırdı. Bir adam sayesinde torunum kurtuldu, çocuk geldiğinde titriyordu ve konuşamıyordu" ifadelerini kullandı.

Minik Elif’in arkadaşı Fatma Tülay da olayı gördüğünü ve çok korktuklarını dile getirerek, “Köpeklerin saldırısını duyduk ve hemen balkona koştuk. Elif’i köpekler ısırıyordu, çok korktuk ve hemen yardım çağırdık” dedi.

Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi

"İnsanlar Sokağa Çıkmaya Korkuyor"

Şafak Mahallesi sakinlerinden Mehtap Bektaş ise, aynı köpeklerin daha önce de engelli bir komşularına saldırdığını belirterek, “Bu köpekler burada büyük bir sorun haline geldi. Artık insanlar sokağa çıkmaya korkuyor. Bu duruma acilen bir çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu.

Mahallenin muhtarı Bayram Özkan da benzer şekilde mahallede her hafta birkaç kişinin köpek saldırısına uğradığını belirtti ve köpeklerin toplanmasını talep etti. "Köpek hakları, insan haklarını geçti," diyen Özkan, mahalle sakinlerinin artık köpekler yüzünden tedirgin bir şekilde yaşadığını vurguladı.

Çözüm Arayışları Devam Ediyor

Olay sonrası mahalle sakinleri, yetkililere başıboş köpeklerin toplanması ve gerekli önlemlerin alınması için çağrıda bulundu.

Kaynak: İHA