Tarım ve Orman Bakanlığı’nın halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş gıdalar kullanan firmaları ifşa etmesinin ardından birçok işletmenin et ürünlerinde tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi. Yapılan denetimlerde Ankara’da birçok işletmenin de at, eşek, katır eti kullandığı ortaya çıkarken bir restoran zincirinde de domuz eti kullanıldığı ancak bu işletmenin bakanlığın listesinde yer almadığı ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı güvenilir gıdaların tespiti amacıyla taklit ve tağşiş yapan firmaları bir bir ifşa etti. İfşa edilen işletme ve firmalar arasında Ankara’da da pek çok işletme listede yer aldı. Adı taklit-tağşiş listesinde yer almayan bir restoran zincirinin yapılan denetimlerde, dana döner ve köftelerde domuz eti tespit edildiği ortaya çıkarken firmanın mahkemeye başvurması nedeniyle ismi kamuoyuna açıklanmadı.

Adana’da bir deprem daha! Adana’da bir deprem daha!

LİSTEDE ADI AÇIKLANMADI

Ankara'da iki farklı ilçede, iki farklı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 15 gün arayla yapılan denetimlerde bir restoran zincirinin et ürünlerinde dana döner ve köftelerde domuz eti tespit edildi. Firma mahkemeden yürütmeyi durdurma aldırdığı için vatandaşlar henüz bu işletmenin adını öğrenemedi.

GIDA DEDEKTİFİ RAPORLARA ULAŞTI

Sosyal medyada market ve gıda sektörü üzerine paylaşımlarıyla tanınan 'Gıda Dedektifi' hesabının sahibi Musa Özsoy Ankara’da ürünlerinde domuz eti tespit edilen işetmenin mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldığını bu yüzden bakanlığın taklit-tağşiş ürünler satan firmalar arasında bu işletmenin adının paylaşılmadığını açıkladı.

İşte, 'Gıda Dedektifi' hesabından Ankara’da domuz eti satılan o işletmeyle ilgili dikkat çeken paylaşım:

Kaynak: Haber Merkezi