Türk Anadolu rock müziğinin gönüllere taht kurmuş sanatçısı Erkin Koray 16 Ekim tarihinde CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’da düzenlenecek özel bir geceyle anılacak.

ERKİN KORAY’IN UNUTULMAZ PARÇALARI SESLENDİRİLECEK

Usta es sanatçısı Sedat Yüce ve sahnelerin önde gelen piyanist ve aranjörü Zafer Çebi ile birlikte gerçekleştirilecek etkinlikte, Koray’ın en sevilen şarkıları dinleyicilerle buluşacak.Bu anlamlı gecede Erkin Koray’ı anmanın yanı sıra onun eserlerini de yeniden hayata geçirecek.

Sedat Yüce, Zafer Çebi’nin özel aranjeleriyle sahne alacağı ve birçok unutulmaz parçayı dinleyicilere sunaca olan konserde, merhum sanatçı Erkin Koray’ın "Ankara Sokakları," "Arapsaçı," "Gönül Salıncağı," "Esterabim," "Yalnızlar Rıhtımı," "Çöpçüler," "Fesuphanallah," "Sevince," "Şaşkın," "Anma Arkadaş," ve "Cemalim" gibi sevilen şarkıları hep birlikte söylenecek.

Ankaralı sanatseverlerin büyük ilgi göstermesi beklenen bu özel etkinlikte, müzik dolu bir akşamla nostaljik anılar bir kez daha tazelenecek.

ERKİN KORAY KİMDİR?

Türk Anadolu rock sanatçısı Erkin Koray. Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde çok sayıda özgün eseri bulunmaktadır. Sanatçı, Anadolu'nun kültürel mirasını da korumaya katkıda bulunmuş, birçok türküyü yeniden düzenlemiş ve dinleyiciyle buluşturmuştur.

Özgün çalışmaları, Doğu ve Batı müziklerinde yaptığı çalışmalarla birçok müzisyeni etkilemiştir. Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın Dideden, Kıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yorumlayarak Anadolu rock tarzında eserler vermiştir.

Şaşkın (Ala Ain Moulayiteen) (Dabke), Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah gibi Arabesk-rock parçaların yanında, Mesafeler, Yağmur ve Gün Doğmuyor gibi psychedelic rock'a uzanan ve Krallar, Akrebin Gözleri, Öfke gibi metal müzik olarak nitelendirilebilen birçok çalışmaya imza atmıştır.

Mamak’ın Dünü ve Bugünü Kültür Gezisi Başlıyor Mamak’ın Dünü ve Bugünü Kültür Gezisi Başlıyor

1960'ların sonuna doğru, bağlamanın sesini müzik yapılan mekânlarda daha çok duyurmak ve rock müziğinde de kullanabilmek için elektro bağlamayı Orhan Gencebay ile geliştirmiştir

Erkin Koray, 7 Ağustos 2023 tarihinde uzun süredir yaşadığı, Kanada'nın Toronto şehrinde akciğer sorunları ve yaşlılığa bağlı problemleri nedeniyle kaldırıldığı bir hastanede 82 yaşında öldü. Cenazesi Kanada'da toprağa verilmiştir.

Kaynak: Fatma Doğanay