Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk canlı yayınında, “Bir kuyumcu ortalama 16 bin TL, bir doktor 27 bin TL, bir avukat 17 bin TL gelir beyan ediyor; böyle şey olmaz." açıklaması üzerine Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez sitemize önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

Sönmez Ticaret bakanı Mehmet Şimşek’in “Bir kuyumcu ortalama 16 bin TL beyan ediyor” açıklamasına yönelik, “Bakanlıklar bu beyanları veren kuyumcuları açıklamalı maliye ise araştırmasını yapmalı.” dedi.

" Açıklama Beyannameyi veren Esnafı ve Bakanlığı kapsıyor. Benim bu konu hakkında söyleyebileceğim bir şey yok, Bakanlığın bu beyanı veren kurumları açıklaması gerekiyor. Maliye ise bu kurumları araştırarak tespit yapmalı.” dedi.


Kuyumcu milyonlar kazanmıyor


Oda Başkanı Timuçin Sönmez şöyle konuştu:
“Bir yandan da zannediliyor ki her kuyumcu milyonlar kazanıyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Firma bazında yorum yapmak gerekiyor. Baktığımız zaman gümüşçü de kuyumcu olarak geçiyor, tamir atölyeleri de kuyumcu olarak geçiyor ve bunlar aynı ücretleri kazanmıyor. Bu nedenle bu konuya kurum bazında yorum yapmak gerekiyor. Her kuyumcunun durumu aynı değil. Örneğin, kuyumcu tamircileri zor geçiniyor normal bir kuyumcunun durumuyla kuyumcu tamircisinin durumu aynı değil. Bu sebeple yetkililer tarafından beyannameyi veren kuyumcular araştırılmalı ve ona göre maliye incelemeyi başlatmalı.” 

Muhabir: Bünyamin Altıntaş