Medya Ankara'ya konuşan veliler 2/D sınıfının öğretmeni Funda Şimşek'in, okuldan ve sınıfından haksız yere gönderildiğini belirtti. Veliler, öğretmene baskı, mobbing ve hakaret eden iki velinin, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tanıdıkları olduğunu iddia ettiklerini ve öğretmeni görevden aldıracakları tehditinde bulunduklarını açıkladı. Bu durumun ardından, öğretmenin görev yeri aniden değiştirildi.

EĞİTİM MEVZUATINA AYKIRILIK

Veliler, öğretmen Funda Şimşek'in görevlendirilmesinin devamı için çeşitli kurumlara başvuruda bulunduklarını belirtti. Başvuruları olumlu sonuçlanmasına rağmen, okulun ilk günü öğretmenin aniden başka bir okula görevlendirildiği ifade edildi. Veliler, bu değişikliğin usulsüz olduğunu, eğitim mevzuatına aykırı hareket edildiğini ve öğretmenin cezalandırılmasının herhangi bir araştırma ve soruşturma olmadan yapıldığını öne sürdü.

ÖĞRETMENE TEHDİT: "CUMHURBAŞKANLIĞINDA ÇALIŞAN KUZENİM VAR"

Veliler, öğretmenleri hakkında şikayetçi olan velilerden birinin, Cumhurbaşkanlığında çalışan kuzeni aracılığıyla öğretmeni okuldan aldırdığını iddia etti. Ayrıca, bu kişi tarafından okul müdürünün görevden alınacağı, okulu kapattırabileceği ve diğer velilere zarar verebileceği tehditlerinin yapıldığı belirtildi. Veliler, bu iddiaların ve yaşananların, bir kuzenin her şeyi çözme gücünü gösterdiğini belirtti.

Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Veliler, çocuklarının ve öğretmenlerinin hakkını savunmak amacıyla tüm ilgili kurumlara başvuruda bulunduklarını, ancak tatmin edici bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Veliler, yetkililerden, özellikle Cumhurbaşkanından yardım ve adalet beklediklerini, öğretmenin neden haksız yere sürgün edildiğini, başka öğretmenlere neden sınıf verildiğini ve kurumların neden cevap vermediğini sorguladılar. Veliler, adaletin sağlanmasını ve vicdanlı bir eğitim anlayışının yerleştirilmesini talep etti.

Muhabir: Haber Bülteni