Asayiş

Ankaralı sahafın hırsızlık isyanı

Ankaralı 67 yaşındaki sahaf Fırat Ergenekon son dönemde iş yerinde yaşanan hırsızlık olaylarına isyan etti.

Abone Ol

Ankara’da son günlerde hırsızlık olayları artmaya başladı. Ankaralı 67 yaşındaki sahaf Fırat Ergenekon son dönemde iş yerinde yaşanan hırsızlık olaylarına isyan etti.

Fırat Ergenekon 1969 yılından beri çalışma hayatında olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

“İlk mesleğe Merkez Bankası'nın arasında İnebolu Sokak'ta başladım. Şu anda Ankara Aksoy Çarşısındayım ve sahaflık mesleğine devam ediyorum. Bu dönem hırsızlıkla ilgili başımız dertte. Aynı anda üniversite öğrencileri geliyorlar. En az 3 kişi geliyorlar biri bir tarafa dağılıyor diğeri bir tarafa da dalıyor öteki bir tarafa dalıyor ve kitaplarım gidiyor hem de hareketli kitaplarım. Gelenlerin çoğu bir de bunlar dini, imanı bahane ediyorlar. Şüphelendiklerimin yüzlerine ima ediyorum hiç oralı olmuyorlar.”

YAKALANAN AĞLIYOR

İşyerindeki kitap hırsızlarının yakalandığında ağladığını belirten Ergenekon, " tespit edip yakaladıklarımın bazılarını polise teslim ettim ağladılar, daha önce de bazılarını yakaladım. Torbaları dolu dövmedim, gönderdim; çünkü sicillerine işleyecek. Onların da öğrencilik hayatlarını var. Ocak ayından itibaren özellikle yetim büyümüş annesi, babası olmayan çocuklara çok yardım ettim. Ben bilirim bir Allah bilir bunu; çok yardım ediyorum yani çalmalarına gerek yok. İhtiyaçlarını dışında başka şeyler de armağan ediyorum ne severlerse onları tablolar olabilir, resimler olabilir, çantalar olabilir." dedi.