Sultan Alaaddin Camii, 1178 yılında Selçuklu Meliki Muhittin Mesut Şah Ankara’da hüküm sürdüğü devirde sarayla birlikte İç Kale girişinde yaptırılan cami olarak Ankara'nın en eski camisi olarak biliniyor. Ankara Kalesi içinde bulunan bu tarihi caminin bir başka özelliği de Kale Mahallesi içinde bulunan sokak kedilerinin güvenli bir şekilde bulunduğu bir alan olması. Mahalle sakinleri ve camiye gelen insanlar tarafından sahiplenen ve korunan bu kedilere düzenli olarak yemek ve su veriliyor.

KALE MAHALLESİNİN HAYVANSEVER İNSANLARI 

36 yıldır Ankara Altındağ İlçesi Kale Mahallesi'ndeki ikamet eden 43 yaşındaki Sinan Göle , 36 yıldır bu mahallede yaşadığını belirterek şunları söyledi : Bu camiye gönüllü hizmet etmeye çalışırken aynı zamanda cami etrafındaki , mahallemiz içinde yaşayan ve sokak kedilerine de destek olmaya çalışıyoruz. Bu camimiz oldukça ziyaretçi akınına uğrayan tarihi bir cami. Gelen ziyaretçiler camiyi incelerken aynı zamanda buradaki kedilere de büyük ilgi gösteriyorlar. Fotoğraflarını çekiyorlar. Sadece ben değil diğer mahalle sakinleri de bu sokak kedilerine sahip çıkıyorlar.

Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor

Whatsapp Image 2024 10 03 At 10.08.03 (1)

BAZI KEDİLERİ SAKAT KALMAKTAN VE ÖLÜMDEN KURTARDIK 

Hayvanların da insanlar gibi yaşam hakkının olduğunu belirten mahalle sakini Sinan Göle, " biz sadece hayvanları beslemiyoruz buradaki hayvanlardan bazılarını sakat kalmaktan ölmekten kurtardık doğru zamanda veterinere götürerek. Burdaki kedilerin çoğu 20 Mart 2024 tarihinde doğdu. Hemen hemen her gün bunları besliyoruz. Her gün 750 gram salam ve mama takviyesi ile sokak kedilerimizin beslenme ihtiyacını karşılıyoruz.

Whats App Image 2024 10 03 At 10.08.03

Kaynak: Onur Dedeoğlu