Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi’nde yer alan 5 katlı bir apartmanın ikinci katında klima motoru büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın ardından apartmandaki doğalgaz borusu da alev aldı, bu durum bina sakinleri arasında büyük bir paniğe yol açtı.

Anında Müdahale

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve doğalgaz firması yetkilisi sevk edildi. Ekipler, ilk olarak apartmana ait doğalgaz hattını kapatarak yangının yayılmasını engelledi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı ve söndürüldü.

“Bütün Bina Havaya Uçabilirdi”

Olay anını anlatan apartman sakinlerinden Müge Zireker, patlamaların ardından büyük bir panik yaşadıklarını belirtti. Zireker, “Sitenin havuzunda otururken iki kez peş peşe patlama sesi duyduk. Sonra ikinci katta oturan arkadaşımızın yardım çığlıklarını duyduk. İlk olarak klima motorunun patladığını, ardından doğalgaz borusunun alev aldığını öğrendik. Büyük bir panik yaşadık, herkes dışarı çıksın diye bağırdım. Bütün bina havaya uçabilirdi” dedi.

“Binaya Girmeye Korkuyoruz”

Peş peşe yaşanan patlamalar nedeniyle büyük korku yaşadıklarını ifade eden Zireker, “Allah beterinden korusun. Klimalara yüklenildikçe bu tür olaylar oluyor sanırım. Üç kere üst üste patladı. Doğalgaz hemen kesildi, ama hala korkuyoruz ve binaya giremiyoruz. Enerya yetkilileri de şu an için binaya girmememizi söyledi” diye konuştu.

Bir başka apartman sakini Meltem Güzelbayır ise, “Biz havuzdaydık, bir patlama sesi geldi. Camlar kırıldı, bir ateş gördük. Galiba klimanın motoru patlamış. Doğal olarak da evin her yerini etkiledi. Kimse yaralanmadı ama korktuk” şeklinde konuştu.

Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı! Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı!

Kaynak: İHA