Astsubay İnisiyatif Hareketi, şehit Assubay Ömer Halisdemir'in Niğde'deki anıtının önünden "Assubaylar Tek Yürek/Tek Nefes" ilkesiyle 8 Eylül 2024 tarihinde Ankara' ya onur yürüyüşü gerçekleştirecekler. 400 kilometrelik yol boyunca belirli merkezlerde çeşitli görsel ve aksiyonlarla astsubaylar anlatılacak. 

Astsubay İnisiyatif Hareketi Başkanı Levent Ulucan Türkiye'ye yi kapsayan Assubay Hak ve Onur eylemlerine hakkında bilgilendirme yaptı.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Ulucan, farklı bir bakış açısıyla Hak ve Onur eylemlerine yeniden başlandığını vurguladı. 

Astsubay İnisiyatif Hareketi Başkanı Levent Ulucan açıklamasında, "İnsiyatif olarak Ankara'da başlattığımız tüm

Astsubay katmanının katıldığı Türkiye'yi saran Assubay Hak ve Onur eylemlerine farklı bir bakış açısı ve yeni bir solukla tekrar merhaba diyoruz.

8 Eylül Pazar günü haklarımızı gasp eden, bizi yok sayanların kalbine doğru cumhuriyet kahramanı Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'deki anıtının önünden geniş katılımlı bir basın/miting açıklaması ile birlikte bir gurup İnisiyatif üyesi Assubay arkadaşımız "Assubaylar Tek Yürek/Tek Nefes" ilkesiyle Ankara' ya doğru onur yürüyüşü gerçekleştirecekler. 

400 kilometrelik yol boyunca belirli merkezlerde mücadelemizin içeriği çeşitli görsel ve aksiyonlarla anlatılacak, tüm Türkiye'nin siyasi, askeri başta olmak üzere tüm ülke bileşenlerinin dikkati toplam 20 gün sürecek bu yürüyüşe çekilecektir" şeklinde konuştu. 

Ulus meydanında Astsubay mitingi düzenlenecek

Ankara'da büyük bir Astsubay mitinginin hayatta geçirileceğini belirten Ulucan, "Onur ve mücadele yürüyüşünün sonlanacağı tarih olan 28 Eylül Cumartesi günü Ankara Ulus meydanında Türkiye' den tüm Astsubay karşıtlarının sesimizi duyacağı büyük bir Astsubay mitingini hayatta geçireceğiz. Tüm Astsubay arkadaşlarımızı daha öncesinde olduğu gibi bu zorlu ve kutlu süreç içersinde yanımızda görmeyi bize destek olmalarını bizi yok sayan odaklara karşı en büyük gücümüzün sayısal çoğunluktan geçtiği bilinci ile Assubay meslektaşlarımızı saygıyla selamlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Muhabir: Cansel Yıldız