Gündem

Ata Yurdu işletmesi Türk Bayrağı astığı için DEM'li belediye tarafından engelleniyor

Van'ın Muradiye ilçesi kıyısında, Kırgızların geleneklerini yaşatmak amacıyla kurulan Ata Yurdu işletmesi, hem doğal güzellikleri hem de kültürel aktiviteleriyle dikkat çekiyor. Ancak, işletmenin sahibi Kanat Beg Aytaç, DEM’li Muradiye Belediyesi'nden yeterli hizmet alamadığını belirtiyor.

Abone Ol

Altı yıl önce Van Gölü'nün kenarında 50 dönümlük bir alana kurulan bu tesis, tarihî Türk devletlerinin bayraklarıyla donatılmış durumda. Otağlar, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'yi temsil ediyor. Konuklar, geleneksel kıyafetlerle karşılanarak, at biniciliği ve okçuluk gibi kültürel faaliyetlerle buluşturuluyor.

TÜRK BAYRAKLARI DEM'Lİ BELEDİYEYİ RAHATSIZ ETTİ

Ata Yurdu işletmesi, Kırgız asıllı Türk vatandaşı Kanat Beg Aytaç tarafından yönetiliyor. Ancak, Aytaç'a göre, işletmedeki Türk bayraklarının varlığı, Muradiye Belediyesi'ni rahatsız etmiş durumda. Aytaç, aylardır belediyeden gerekli hizmetleri alamadığını, çöplerin toplanmadığını ve ilaçlamanın yapılmadığını belirtti.

"BAYRAKLARIMI İNDİRMEM ŞARTIYLA HİZMET ALABİLECEĞİM SÖYLENDİ"

Aytaç, sosyal medyada bu durumu paylaştıktan sonra tehditler almaya başladığını ifade etti. 2018 yılından beri kültürel bir tesis olarak hizmet veren işletmesinin bu tür engellerle karşılaşmasına rağmen, mücadelesini sürdüreceğini belirtti. "Burada Kırgız Türkü olduğum için ve kültürel etkinlikler düzenlediğim için belediye hizmet vermiyor. Bayraklarımı indirmem şartıyla hizmet alabileceğim söylendi, ancak bu bayrağı indirmeyeceğim," diyerek kararlılığını dile getirdi.

"BENİ BURADA KİMSE YILDIRAMAZ"

Belediyeden hizmet alamayan Aytaç, kendi imkanlarıyla ilaçlama makinesi alarak sorunlarını çözmeye çalışıyor. Çöpleri yakarak imha ediyor ve tesisi ayakta tutmak için elinden geleni yapıyor. "Beni burada kimse yıldıramaz," diyen Aytaç, işletmesinin kapılarını kültürel değerleri yaşatmak isteyen herkese açmaya devam ediyor.