Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” Tokat’ta düzenleniyor. Tokat Valiliği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Kültür Sanat Muhabirleri Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Yücel Bulut ile bir araya geldi. Haymana Gazetesi muhabiri Cansel Yıldız’a açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Atatürk’ün aslen Tokat'lı olduğunu ifade etti.

Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor! Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor!

“Mustafa Kemal Atatürk’ün köklerinin bu coğrafyada olduğuna inanıyoruz”

Yaptığı açıklamada, “Kardeşlik, hoşgörü ve barışın kenti olan Tokat bir yönüyle daha önemli. Onbeşliler destanını yazan kahramanların içerisinde bu toprakların her renkten, her desenden, her kökten, her köyden, her mezhepten insanı vardır. O genç yaşlarında bize bir vatan bırakabilmek için cepheye gitmiş ve bir daha da hiçbir zaman bu memlekete dönmemiş Tokat’lı evlatların içerisinde bugün hangi köye giderseniz gidin o destana hayat vermiş o ailede mutlaka birisini bulursunuz. Alevi köyüne gidersiniz görürsünüz, Sünni köyüne gidersiniz görürsünüz. Dolayısıyla bu miras topyekün bu milletin, ben Türk milletinin bir evladıyım diyen herkesin mirasıdır. Ama Onbeşliler destanına vücut veren kahramanların dışında elbette ki Gazi Osman Paşaları da biz çıkarttık. Onlarca kahramanımız var ama hepsinden önemlisi de başka bir iddiamız var. Biz Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün köklerinin de bu coğrafyada, Tokat’ta olduğuna inanıyoruz. Son araştırmalarda ağırlıklı bir şekilde buna işaret ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ü, o büyük kurucunun soyunun ve köklerinin burada Reşadiye'nin Kızılcaören köyünde ve o havzadan geldiğini gösteriyor. Dolayısıyla inşallah bir gün bunun ete kemiğe bürünmüş bir şekilde ispatını da istiyoruz. Elbette ki Atatürk sadece bir memlekete ait kabul edilemez. Atatürk bu milletin en önemli değeridir. Atatürk Türkiye'dir. Atatürk Türk milletine aittir. Ama onunla aynı köklerden gelmenin gurur ve iftiharını yaşamak gayretiyle de bunun bir gün tüm yönleriyle ispat edilebilmesi için de yoğun gayret gösteriyoruz. Dileriz ki günün birinde Mustafa Kemal Atatürk'ün yani bizim ulusumuzun, milletimizin kurtarıcısı olan o büyük kahramanın köklerinin buradan olduğuna ilişkin güçlü bir veriyle bu haykırışımızı gerçekleştirebiliriz.”şeklinde konuştu.

Tokat’ı mutlaka görmeniz gerekiyor

Tokat’ın mutlaka görülmesi gerektiğinin altını çizen Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Yücel Bulut, “ Türkiye'deki ilk kent müzesine sahip olan, ilk arkeoloji müzesinin sahibi olan 1926'dan beri Türkiye'deki tarihi eser envanterinde ilk beş şehirden bir tanesi olan ve binlerce medeniyete ev sahipliği yapmış bu güzel kentin, bütün yurttaşlarımız tarafından mutlaka ama mutlaka görülmesi gerektiği çağrısı yapmak istiyorum.

Ben şu ana kadar Tokat'a gelip, gezip, mutfağını ve eserlerini gördükten sonra pişman olan kimseye rastlamadım. Herkes buradan büyük bir aşkla ayrılıyor. Dolayısıyla bu sesimi ve çağrımı dinleyecek herkese, burada kendilerini misafir etmek isteyen binlerce Tokat'lı olduğunu ifade etmek istiyorum ve herkesi de Tokat'a davet ediyorum” dedi.

Muhabir: Cansel Yıldız