Scripps Araştırma Translasyonel Enstitüsü müdürü Eric Topol, XEC varyantının dünya genelindeki en olası yeni varyant olduğunu belirtti. Topol, "XEC kesinlikle kontrolü ele alıyor" ifadelerini kullandı. Uzmanlar, havaların soğumasıyla birlikte bu varyantın etkisinin artabileceğine dikkat çekiyor.

XEC Varyantının Belirtileri

XEC, KS.1.1 ve KP.3.3 varyantlarının bir karışımı olarak, grip ve soğuk algınlığı gibi yaygın hastalıklarda görülen semptomlara benzer belirtiler gösteriyor. XEC varyantının semptomları arasında yüksek ateş, sürekli öksürük, tat veya koku kaybı, nefes darlığı ve yorgunluk yer alıyor.

Yayılma Hızı

Ağustos ayında yapılan araştırmalarda, XEC varyantının bazı ülkelerdeki Covid vaka örneklerinin yüzde 10'undan fazlasını oluşturduğu tespit edildi. Özellikle Slovenya’da bu varyantla yüksek oranda enfeksiyon gözlemlendi. Ayrıca, Polonya, Norveç, Lüksemburg, Ukrayna, Portekiz ve Çin dahil olmak üzere birçok ülkeden 500'den fazla numunede XEC tespit edildi.

Sezaryen ile estetik ameliyatları kombine etmek felakete yol açabilir! Sezaryen ile estetik ameliyatları kombine etmek felakete yol açabilir!

XEC Varyantı Nedir?

XEC, Bitcoin Cash’in bir varyantı olarak bilinen bir kripto para birimidir. XEC, Bitcoin Cash’in daha düşük işlem ücretleri ve daha hızlı işlem onay süreleri sağlama amacıyla geliştirilmiştir. Bu tür varyantlar, genellikle belirli bir topluluğun veya geliştirici grubunun belirli ihtiyaçlarını karşılamak için ortaya çıkar. XEC, özellikle micro ödeme ve günlük işlemler için daha uygun bir seçenek sunmayı hedefler.

Muhabir: Haber Bülteni