2019 yılında Avusturya, "aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele" amacıyla "Sembol Yasası"nı yürürlüğe koydu. Bu yasa, aralarında "Bozkurt" sembolünün de bulunduğu çeşitli işaret ve sembollerin kullanımını yasakladı. Merih Demiral'ın Avusturya maçında attığı gol sonrası yaptığı bozkurt işareti dikkat çekti ve maç sonrası yıldız futbolcu konu hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi

Avusturya'da Bozkurt İşareti Yasağının Sebebi Nedir?

Türkiye'nin sert tepki gösterdiği yasa, hangi sembol, amblem ve flamaların kullanılmayacağını resimlerle detaylandırıyor. Buna göre Bozkurt işareti ve hilal içinde Bozkurt sembollerinin çeşitli versiyonları yasak listesine dahil edildi.

Merih Demiral Bozkurt İşaretini Neden Yaptı?

Milli futbolcu Merih Demiral, Avusturya maçında attığı gol sonrası yaptığı sevinç için şu açıklamayı yaptı: "Türk olmaktan gurur duyuyorum, bunu her seferinde belirtiyorum. Gol sevincini de bu yüzden böyle yaptım. İnşallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim."

Muhabir: Haber Bülteni