Üç hafta önce, bir apartmandaki komşular, sürekli gelen havlama seslerinden endişelenerek durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne haber vererek itfaiye ekiplerinin de yardımıyla köpeği kurtardı. Aç ve susuz durumda bulunan köpeğin, arka iki ayağının bir süre önce uygun olmayan koşullarda kesildiği belirlendi.

Tedavisi 20 Gün Sürdü

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen köpeğin yaraları, tüyleri ve tırnak bakımları ekipler tarafından yapıldı. 20 gün süren tedavi sürecinin ardından, köpeğin hem fiziksel hem de psikolojik durumu iyileşti. Veterinerler, köpeğe ‘Şirin’ adını verdi.

Psikolojisi de Düzeldi

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi'nde sorumlu veteriner hekim Ömer Benli, Şirin'in ilk bulunduğunda kötü bir durumda olduğunu belirtti. “Arka bacaklarının eklem yerlerinden kesildiğini gördük. Amatörce yapılmış bir kesim olduğu düşünülüyor. Ayrıca, köpek oldukça agresifti ve insanlara karşı tepkiliydi. Şu an gayet sakin, psikolojik durumu düzeldi” dedi.

Manavgat'ta arazi anlaşmazlığı cinayetle bitti Manavgat'ta arazi anlaşmazlığı cinayetle bitti

"Oldukça Mutlu Ve Huzurlu"

Veteriner Benli, Şirin’in çipsiz olduğu için kayıtlı olmadığını belirterek, köpeğin gerekli bakım ve tedavinin ardından sağlığının iyi olduğunu ifade etti. “Tırnaklarını kestik, tıraş ettik ve ayaklarına pansuman yaptık. Şu anda yaşamını etkileyecek herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Şirin burada oldukça mutlu ve huzurlu” diye ekledi.

Kaynak: İHA