Gündem

Ayaş Dut Festivali’ne tuvalet ve otopark engeli

Ayaş Belediyesi geleneksel dut festivalini tuvalet ve otopark gibi altyapı yetersizlikleri nedeniyle iptal etti.

Abone Ol

Dut ve Kirazı ile ünlü Ankara’nın Ayaş İlçesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen dut festivali ilginç bir gerekçeyle iptal edildi.

Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, “ şehrimizin geleneksel dut festivali bu sene yapılmayacak” açıklamasında bulundu.

Bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde güvenlik ve konforun ön planda olması gerektiğini belirten Demircioğlu, “Ancak, alt yapı eksikliklerimiz, özellikle de otopark ve tuvalet gibi temel ihtiyaçları karşılamak konusundaki yetersizliklerimiz, bu yıl dut festivali gibi büyük bir etkinliğin düzenlenmesini mümkün kılmamaktadır” diye konuştu.

Otopark ve tuvalet konusunun festival için büyük önem taşıdığını kaydeden Demircioğlu şurları söyledi:

OTOPARK VE TUVALET SORUNU

Otopark konusu, özellikle festival günlerinde büyük önem taşımaktadır. Hemşehrilerimizin rahatça araçlarını park edebilmeleri, hem de trafiğin akışını sağlamak için yeterli alanların olması gerekmektedir.

Ne yazık ki, mevcut durumda bu gereksinimleri karşılayacak yeterli otopark alanımız bulunmamaktadır. Bununla birlikte, festival katılımcılarının konforunu sağlamak için yeterli sayıda ve uygun yerde tuvalet olması da önemlidir.

Ancak, şu anda merkezde bulunan tuvaletimiz, festival katılımcılarını karşılamak için yetersizdir. Bu durumun, hemşehrilerimizin festival boyunca rahat etmelerini engelleyeceğini düşünüyoruz.

Bu nedenlerle, alt yapı eksikliklerimizi giderene kadar dut festivali gibi büyük etkinliklerin düzenlenmesini ertelemeye karar verdik.

Ancak, bu durumun festival coşkusunu kaybetmek anlamına gelmediğini belirtmek isteriz. Şehrimizin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak etkinlikler için çalışmalarımız devam edecektir.”