Ankara’nın en yen üniversitelerinden biri olmasına rağmen gerek akademik anlamda gerekse Ankara uluslararası ilişkiler anlamında her geçen gün gelişen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yeni bir uluslararası birliğe daha üye oldu.

Üniversitenin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, üniversitenin Balkan Üniversiteler Birliği’ne üye olduğu duyuruldu. Paylaşımda şöyle denildi:

Çankaya Üniversitesi'nde Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri başlıyor! Çankaya Üniversitesi'nde Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri başlıyor!

KARAR OY BİRİLĞİ İLE ALINDI

“Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Balkan Üniversiteler Birliği’ne (BUA) yapmış olduğu üyelik başvurusu 3 ve 4 Haziran 2024 tarihlerinde Tiran New York Üniversitesi’nin (UNWT) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda oy birliği ile kabul edilmiştir.

Balkan coğrafyasından ve ülkemizden çok sayıda üniversitenin üye olduğu Birlik geniş çaplı bir iş birliği ağı oluşturarak çeşitli alanlarda ortak bilimsel çalışmalar yürütmeyi, kurumlar arasında bilgi ve tecrübe aktarımını amaçlamaktadır.

Üniversitemiz TÜRKÜNİB'den sonra BUA üyeliğiyle özellikle Erasmus+, AB programları kapsamında partner ağını genişletmek başta olmak üzere saygın yüksek öğretim kurumlarıyla ortak diploma programı, akademik, spor ve kültürel alanlarda iş birliklerinin hayata geçirilmesini hedeflemektedir.”

Muhabir: Dursun Erkılıç