Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, bu anlamlı karar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Aybüke Öğretmen’in unutulmaz anısı artık Musiki Muallim Mektebi Uyanık Kütüphanesi'nde yaşayacak. Onun hatırası, Sayın Kaymakamımız Ali Sırmalı, kıymetli Yalçın Ailesi ve sevgili hemşehrilerimizin katılımıyla bu özel mekânda hayat buldu. Onun mirası burada her zaman yaşatılacak,” dedi.

Aybüke Öğretmen’in ismi, Mamak’ta açılan bu kütüphane ile birlikte yaşatılacak ve genç nesillerin hafızasında her zaman yer edecek.

ŞENAY AYBÜKE YALÇIN'IN ÖLÜMÜ

Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017’de Batman’ın Kozluk ilçesinde öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra arkadaşlarıyla arabaya binip yola çıktı.

O esnada PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen bir saldırı sırasında, Belediye Başkanı Veysi Işık’a ait araca yapılan ateş sonucu, Aybüke Öğretmen kurşunların hedefi oldu. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde hayatını kaybeden Yalçın, doğum yeri olan Çorum’un Osmancık ilçesinde defnedildi.

Muhabir: Fatma Doğanay